«Να ψηφίσουν οι πολίτες με στόχο να καταρρεύσουν τα κόμματα που στηρίζουν το μνημόνιο και να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές». Αυτό ζήτησε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος κατά την διάρκεια της διακαναλικής συνέντευξής του εν όψει του β γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών και των ευρωεκλογών.

Ο Π.Καμμένος εξήγησε ότι εάν καταψηφιστούν τα μνημονιακά κόμματα, θα προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές και στη συνέχεια θα σχηματιστεί μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας «από εκείνους που δεν έχουν γονατίσει μπροστά στη Μέρκελ».

«Η κυβέρνηση Σαμαρά λέει ψέματα και οι πολίτες θα πρέπει να απελευθερωθούν», σημείωσε και πρόσθεσε ότι «χρειάζεται κυβέρνηση που θα κάνει στάση στα τοκοχρεολύσια, που θα εξασφαλίσει τροφή στους πολίτες, που θα πάρει στα χέρια την κυριαρχία της χώρας».

Σε ερώτηση για το που τοποθετεί τον δικό του πήχη, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων τόνισε ότι δεν θα είναι ικανοποιητικό ένα αποτέλεσμα αν είναι χαμηλότερο από εκείνο των αναμετρήσεων του Μαΐου και Ιουνίου 2012 (7,5%).

Ερωτώμενος για το αν θα παραμείνει πρόεδρος των ΑΝΕΛ αν το κόμμα του δεν πάει καλά στις εκλογές, ο κ.Καμμένος είπε με νόημα ότι ο ίδιος δεν είναι σαν τον Αντώνη Σαμαρά, που πήρε ένα κόμμα στο 36% και το έφθασε εκεί που βρίσκεται τώρα και παραμένει προσκολλημένος στην καρέκλα.

Ο κ.Καμμένος τόνισε ότι εάν χρειαστεί θα γίνουν διορθωτικές κινήσεις και θα πραγματοποιηθεί Συνέδριο του κόμματος, ενώ «δικαιολόγησε» τον Π.Χαϊκάλη, λέγοντας ότι τα όσα είπε παρερμηνεύτηκαν.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ εξαπέλυσε επίθεση στους κκ Σαμαρά και Βενιζέλο. Ειδικότερα για τον Ευ.Βενιζέλο υποστήριξε ότι τάσσεται υπέρ των νεοναζί της Ουκρανίας και μιας κυβέρνησης που προέκυψε με πραξικόπημα, ενώ διαταράσσει τις σχέσεις της χώ��ας με την ομόδοξη Ρωσία.

Αναφερόμενος στο ποσοστό της Χρυσής Αυγής, ο κ. Καμμένος δήλωσε ότι είναι τεράστιο.

«Φοβούμε ότι σε όλη την Ελλάδα υπάρχουν πολίτες που έχουν παρασυρθεί από το νεοναζιστικό κόμμα, κι έχουν παρασυρθεί γιατί η ΧΑ διαφημίστηκε επαρκώς» είπε και πρόσθεσε ότι επιπλέον η ΧΑ νομιμοποιήθηκε όταν οι Παπανδρέου και Σαμαράς έκαναν υπουργό της κυβέρνησης Παπαδήμου τον Μ.Βορίδη.

Σημείωσε ακόμη ότι και ο Γ.Καμίνης, παρά τα όσα λέει τώρα, κατά την έναρξη της θητείας του, είχε εναγκαλισμούς με τον Ν.Μιχαλολιάκο της Χρυσής Αυγής, που είχε εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος.

Σε ερώτηση για την ευρωομάδα που σκοπεύει να εντάξει τους ευρωβουλευτές του, ο Π.Καμμένος τόνισε βρίσκεται σε συζητήσεις και μετά τις εκλογές που θα ξεκαθαρίσει το τοπίο, θα είναι σε θέση να καταλήξει σε ποια ευρωομάδα θα συμμετάσχουν οι ευρωβουλευτές του κόμματος.

ΒΙΝΤΕΟ