​Την ανάγκη να υπάρξει συναίνεση εν όψει του β γύρου των αυτοδιοκητικών εκλογών επεσήμανε στο STAR και την εκπομπή Live U ο υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γ.Μπουτάρης, τονίζοντας ότι ο ίδιος ήταν και είναι πρόθυμος να συνεργαστεί με τους υποψηφίους όλων των παρατάξεων για το καλό της πόλης του.

Ο κ.Μπουτάρης αναφέρθηκε και στους χαρακτηρισμούς που του απέδωσαν κατά καιρούς όπως «Τουρκόφιλος» και «φιλοεβραίος, φιλοσκοπιανός�� με αφορμή τις πολιτικές του στο θέμα του τουρισμού.

«Δεν ιδρώνει το αυτί μου από τέτοια. Εμένα με ενδιαφέρει που περπατάς στην πόλη τα Σαββατοκύριακα και ακούς Τούρκικα, Εβραϊκά, Αμερικάνικα, Βουλγάρικα και Σκοπιανά» πρόσθεσε.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος της Θεσσαλονίκης μιλώντας για το δίλημμα μνημόνιο ή αντιμνημόνιο, είπε χαρακτηριστικά πως «η εγχείρηση πέθανε και ο ασθενής πέθανε» , επισημαίνοντας ότι μπορεί μεν να έχουμε πλεόνασμα, έχουμε ωστόσο και μεγάλη ανεργία.

«Δυστυχώς η Ελλάδα βρίσκεται πολύ μακριά ακόμη από το να πάρει βαθιά αναπνοή. Θέλουμε τουλάχιστον 5 χρόνια ακόμη και ας λέει όποιος θέλει ότι θέλει. Για ανάπτυξη να συζητάμε;» διερωτήθηκε.

«Ο Τσίπρας είπε κάτι πολύ σωστό, να πληρώνονται οι υποχρεώσεις ανάλογα με τον βαθμό ανάπτυξης που έχουμε» συμπλήρωσε, ξεκαθαρίζοντας πως το τι πιστεύει ο ίδιος και ποιον ψηφίζει είναι δική του προσωπική υπόθεση.

«Οι ευρωεκλογές και οι περιφερειακές εκλογές είναι κόμμα. Οι δημοτικές εκλογές δεν είναι κόμμα. Βάλτε το καλά στο κεφάλι σας και ρίξτε από την ψυχή σας την ψήφο σας για τον Δήμο. Άλλο πράγμα ο Δήμος, άλλο το κόμμα» πρόσθεσε.

Μιλώντας συγκεκρι��ένα για το κυκλοφοριακό πρόβλημα στην Θεσσαλονίκη, ο κ.Μπουτάρης είπε με παράπονο πως τον βρίζουν πολλοί Θεσσαλονικείς χωρίς να ξέρουν ότι το 80% των δρόμων της πόλης ελέγχεται από την Περιφέρεια .

«Εγώ όμως ακούω τα μπινελίκια» πρόσθεσε ο κ.Μπουτάρης, επισημαίνοντας πως στα πλεονεκτήματα του συγκαταλέγονται η εντιμότητα και η προσπάθεια του για την πόλη, την οποία όπως τόνισε αναγνώρισε ο κόσμος.

Δείτε ΒΙΝΤΕΟ