​Τραγουδώντας το αντιστασιακό «Bella Ciao» με υποψηφίους και υποστηρικτές της «Λίστας Τσίπρα» στην πλατεία Ματζόρε της Μπολόνια, ολοκλήρωσε την περιοδεία του στην Ευρώπη εν όψει των ευρωεκλογών ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς για την προεδρία της Κομισιόν Α.Τσίπρας.

Ο κ.Τσίπρας κατά την διάρκεια της τελευ��αίας του στάσης στην γειτονική Ιταλία έτυχε μιας εξαιρετικά θερμής υποδοχής από τους υποστηρικτές λίστας «Η άλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα».

Ο κ. Τσίπρας όχι μόνο τραγούδησε αλλά και χαιρέτησε το πλήθος στα ιταλικά και δήλωσε πως «με τις σημαίες της L'Altra Europa con Tsipras, θα ξαναδώσουμε στη Μπολόνια το κόκκινα χρώμα της».

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφερόμενος στις ελληνικές εκλογικές αναμετρήσεις εξέφρασε την πεποίθηση πως ο «ΣΥΡΙΖΑ θα εκλεγεί πρώτο κόμμα».

Ο κ.Τσίπρας απηύθυνε κάλεσμα για γενική δημοκρατική κινητοποίηση και ζήτησε από τους ψηφοφόρους να ψηφίσουν για μία Ευρώπη που δε θα βρίσκεται πια στα χέρια των τραπεζιτών, αλλά στα χέρια των πολιτών που θα επιλέξουν μία Ευρώπη χωρίς μέτρα λιτότητας, καθώς όπως είπε «η λιτότητα δεν αποτελεί φάρμακο για την κρίση, αλλά χρησιμεύει μοναχά για να αυξηθούν τα κέρδη των τραπεζών».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύτηκε για διαγραφή μεγάλου μέρους των χρεών της Νοτίου Ευρώπης και τόνισε πως «Είμαστε η μοναδική Αριστερά που φοβίζει την Μέρκελ», ενώ αναφερόμενος στην Χρυσή Αυγή και τις ιταλικές ακροδεξιές οργανώσεις Φόρτζα Νούοβα και Κάζα Πάουντ, επεσήμανε πως στη δημοκρατική Ευρώπη «δεν υπάρχει χώρος για αυτές τις ομάδες».

Τέλος, αναφέρθηκε στον επικεφαλής του Κινήματος Πέντε Αστέρων, Μπέπε Γκρίλο, για τον οποίο προέβλεψε πως μετά τις εκλογές θα «αγκαλιάσει την Μέρκελ», καθώς η «διαμαρτυρία του είναι στείρα» και κάλεσε τους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες ώστε οι εκλογές της ερχόμενης Κυριακής να «εκπλήξουν ευχάριστα».

BINTEO STAR LIVE U