​Μπορεί εμείς να κοιμόμαστε πλέον ήσυχοι (λέμε τώρα), αφού σύμφωνα με τον πρωθυπουργό δεν θα υπάρξουν άλλες μειώσεις μισθών, ωστόσο δεν συμβαίνει το ίδιο με τον κ.Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος μετρά πλέον λιγότερα χρήματα στον μηνιαίο λογαριασμό μισθοδοσίας του, καθώς ο πρόεδρος της Βουλής του έκοψε τον μισθό!

Πιο συγκεκριμένα, τέθηκε σε ισχύ η απόφαση της Βουλής που είχε προταθεί πριν από ένα χρόνο από τον πρόεδρο της Βουλής και είχε εγκριθεί από το Σώμα- να κόβονται από τους βουλευτές όσα ημερομίσθια αναλογούν σε απουσίες τους από τις συνεδριάσεις. Η απόφαση δεν ισχύει φυσικά, εφόσον κάποιος βουλευτής απουσιάζει για επίσημη αποστολή της Βουλής.

Έτσι, κατ’ εφαρμογήν αυτής της απόφασης, περικόπηκαν αρκετά ημερομίσθια από την αποζημίωση Απριλίου του πρώην Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος απουσίαζε στο εξωτερικό για προσωπικές του, ανειλημμένες υποχρεώσεις…

Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως ο πρώην πρωθυπουργός ήδη με επιστολή του από τον προηγούμενο Οκτώβριο είχε ζητήσει από τον κ.Μεϊμαράκη πως όταν και όποτε απουσιάζει ο ίδιος αδικαιολόγητα από το κοινοβούλιο να αφαιρείται και το ανάλογο ποσό από την βουλευτική του αποζημίωση. Το γεγονός αυτό μάλιστα ειπβεβαίωσε σήμερα το γραφείο του προέδρου της Βουλής με ανακοίνωση του, δίνοντας στην δημοσιότητα και την επιστολή Παπανδρέου.

«Κύριε Πρόεδρε, όπως γνωρίζετε, λόγω διεθνών δραστηριοτήτων μου, ευρισκόμουν εκτός Ελλάδος ορισμένες ημέρες. Παρακαλώ πολύ, ανεξαρτήτως του γεγονότος ότι έχει δοθεί η σχετική έγκριση από το Σώμα, να εφαρμοστεί η διάταξη του άρθρου 63 παρ. 3. του Συντάγματος και να περικοπεί αντιστοίχως η μηνιαία αποζημίωση μου» είχε γράψει ο κ.Παπανδρέου.

Αυτό το μέτρο ισχύει και για άλλους βουλευτές, αλλά ακόμη δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας περισσότερα στοιχεία για τους πολιτικούς που έκαναν σκασιαρχείο!

ΒΙΝΤΕΟ STAR ΕΚΠΟΜΠΗ LIVE U