Προεκλογικός αναβρασμός επικρατεί στον Πειραιά ενόψει του δεύτερου γύρου. Ο Βασίλης Μιχαλολιάκος υποστήριξε ότι η Χρυσή Αυγή στήριξε τον Γιάννη Μώραλη και έδωσε βίντεο στη δημοσιότητα ότι παρεμποδίσθηκε να μπει σε εκλογικό κέντρο. Ωστόσο διαψεύδεται από δημοτικό σύμβουλο του δικού του συνδυασμού, που ήταν παρών. Ο Γιάννης Μώραλης κάνει λόγο για ψεύδη και συκοφαντίες που λέγονται για να υπάρξει κλίμα πόλωσης.

«Σε κάθε εκλογικό κέντρο είχε και μια ομάδα αυτών που αποκαλούμε εύσωμων, μαυρομπουφανάτων, πείτε το όπως θέλετε, που δεν ήταν Πειραιώτες. Αυτοί δημιουργούσαν κλίμα τρομοκρατίας και απόπειρα επηρεασμού της ψήφου. Ούτε η Χρυσή Αυγή με την υπογραφή της δεν τα έκανε αυτά. Τώρα η Χρυσή Αυγή πρέπει να ψάξετε να βρείτε πως συμπεριφέρθηκε εκλογικά. Δεν ήταν τυχαίο, δείτε στο περιφερειακό συμβούλιο 11%, στο δημοτικό συμβούλιο 5% και αυτό δεν προέκυψε, βγήκε με κεντρική κατεύθυνση...» υποστήριξε ο κ. Μιχαλολιάκος, που έδωσε και βίντεο στη δημοσιότητα το οποίο ισχυρίσθηκε ότι αποδεικνύει πως παρεμποδίστηκε να μπει σε σχολικό συγκρότημα. Ζήτησε μάλιστα από τον ίδιο τον πρωθυπουργό να προστατεύσει τη σωματική του ακεραιότητα.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος όμως του Βασίλη Μιχαλολιάκου, ποινικολόγος Παναγιώτης Κάσσης, πο�� ηταν παρών, τον διαψεύδει σχετικά με το περιστατικό στο σχολικό συγκρότημα της οδού Τζαβέλλα με ανάρτηση στην ιστοσελίδα του.

Συνεργάτες του Γιάννη Μώραλη από την πλευρά τους κάνουν λόγο για «ψέματα, συκοφαντίες και κατασκευασμένες προβοκάτσιες από τον κύριο Μιχαλολιάκο».

Και οι καταγγελίες συνεχίζονται. Το πρωί ο δημοσιογράφος Γιάννης Κουρτάκης, στην ραδιοφωνική εκπομπή "Πολιτικός καφές", που κάνει με τον Παναγιώτη Τζένο, στον "Παραπολιτικά 90,1 FM", κατήγγειλε ότι «ο Μιχαλολιάκος έχει επιστρατεύσει 15 φουσκωτούς. Τους έχει ντύσει με φανέλες το�� Ολυμπιακού και τους έχει ξαμολήσει με μηχανάκια στους... δρόμους του Πειραιά -για να επιτελέσουν ευσυνείδητα το προβοκατόρικο έργο που τους έχει αναθέσει.»

Πάντως στον Πειραιά είναι πλέον εμφανής και έντονη η αστυνομική παρουσία.