Το τσεκούρι του πολέμου έχουν ξεθάψει Γιάννης Ιωαννίδης και Απόστολος Τζιτζικώστας, οι οποίοι διεκδικούν την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στον β' γύρο.

Ο κ. Ιωαννίδης τόνισε ότι ο συνυποψήφιος του για την Περιφέρεια δηλώνει ανεξάρτητος ενώ είναι «παιδί του κομματικού σωλήνα»: «Το πολιτικό κλίμα που επικράτησε στις εκλογές ευνόησε άλλα ψηφοδέλτια που εμφανίζονται ως ανεξάρτητα και υπερκομματικά, ενώ δεν είναι. Μερικοί πάνε, όχι σύμφωνα με τις προσωπικές τους αξίες και αρχές αλλά σύμφωνα με τη μόδα. Η φετινή μόδα λοιπόν επιτάσσει να φορεθούν τα υπερκομματικά! Γι αυτό φορούν τον μανδύα του ανεξάρτητου μέχρι και τα παιδιά του κομματικού σωλήνα».

Ο κ. Τζιτζικώστας, από την πλευρά, έστειλε… μήνυμα στη ΝΔ δηλώνοντας ότι του άρεσε ο Τσίπρας στο ντιμπέιτ τ��ν υποψηφίων προέδρων της Κομισιόν.

«Μου άρεσε πολύ που έφερε σε εξαιρετικά δύσκολη θέση με τις ερωτήσεις του τους ανθρώπους αυτούς που έχουν φέρει τα τελευταία χρόνια σε πολύ δύσκολη θέση τους Έλληνες» δήλωσε μιλώντας στον ραδιοσταθμό «στο Κόκκινο».

Παράλληλα, χαρακτήρισε απόλυτα ανεξάρτητη την υποψηφιότητά του στην Περιφέρεια, σημειώνοντας πως «δεν πρέπει να καπελώνουν τα κόμματα την εκλογική διαδικασία στην αυτοδιοίκηση».