Μια ανάρτηση από την ιστοσελίδα tanea.gr «τάραξε τα νερά» μεταξύ της κυβέρνησης και της Μαρίας Δαμανάκη με αφορμή μια παλιά δήλωση της επιτρόπου για τον κατώτατο μισθό στην Ελλάδα.

Όλα ξεκίνησαν όταν η ιστοσελίδα tanea.gr ανήρτησε μια δήλωση που φέρεται να είχε κάνει η κ.Δαμανάκη σήμερα Τρίτη στο Bήμα Fm σχετικά με τις σκέψεις της Κομισιόν για τον κατώτατο μισθό στην χώρα μας. Η είδηση μάλιστα έκανε το γύρο του διαδικτύου, προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις εντός και εκτός κυβέρνησης αλλά και μεγάλη αναστάτωση και ανησυχία στους Έλληνες πολίτες.

Η πραγματικότητα όμως είναι εντελώς διαφορετική, αφού η κ.Δαμανάκη δεν μίλησε ποτέ στο ραδιόφωνο του Βήματος, τουλάχιστον σήμερα, αντιθέτως η δήλωση της αυτή είχε γίνει σχεδόν ένα χρόνο πριν (Φεβρουάριο 2013), όταν πράγματι γίνονταν συζητήσεις στις Βρυξέλλες για αυτό το θέμα.

Η ταχύτητα του διαδικτύου και η σοβαρότητα της είδησης λίγες ημέρες πριν τις ευρωεκλογές ήταν αρκετά για να προκαλέσουν ένα «μπάχαλο» μεταξύ ΝΔ –ΠΑΣΟΚ και της κ.Δαμανάκη .

Κεδίκογλου: Δεν μειώνεται ο κατώτατος μισθός αντιθέτως πάμε για αύξηση

Άμεση ήταν η αντίδραση του κυβερνητικού εκπρόσωπου Σίμου Κεδίκ��γλου, ο οποίος με επίσημη ανακοίνωση του τόνισε πως δεν υπάρχει ενδεχόμενο μείωσης του κατώτατου μισθού.

Ο κ. Κεδίκογλου ανέφερε ότι προφανώς η Επίτροπος δεν γνωρίζει τι έχει συμφωνηθεί τόσο με την Ε.Ε. όσο και με την τρόικα.

Διευκρίνισε επ' αυτού ότι έχει συμφωνηθεί σε ανώτατο επίπεδο στην Ε.Ε., καθώς και με την τρόικα, ότι δεν πρόκειται να υπάρξει η παραμικρή μείωση στον κατώτατο μισθό στην Ελλάδα.

«Το αντίθετο μάλιστα. Η σταδιακή άνοδος της εθνικής οικονομίας ανοίγει το δρόμο για την αντίστοιχη αύξηση ��ων μισθών», τόνισε ο κ. Κεδίκογλου.

Δαμανάκη: Ποτέ δεν μίλησα για τον κατώτατο μισθό

Η Επίτροπος Μαρία Δαμανάκη, από τη Ρώμη όπου βρίσκεται, διαψεύ��ει κατηγορηματικά ότι έκανε οποιεσδήποτε δηλώσεις, σε οποιοδήποτε μέσο ενημέρωσης, σχετικά με τον κατώτατο μισθό.

«Ουδέποτε η κυρία Δαμανάκη έκανε παρόμοιες δηλώσεις για το συγκεκριμένο θέμα κατά τον τελευταίο τουλάχιστον χρόνο» τονίζεται.

Τι είχε πει η κ.Δαμανάκη τον Φεβρουάριο του 2013;

«Για την Κομισιόν είναι ανοιχτό το θέμα της περαιτέρω μείωσης του κατώτατου μισθού στην Ελλάδα. Δεν είπα τίποτα παράλογο, ούτε τίποτα πρωτότυπο, ούτε κάτι νέο...Αυτή είναι η σταθερή γραμμή που υπάρχει από την Κομισιόν εδώ και 1,5-2 χρόνια» είχε πει η κ.Δαμανάκη, επικαλούμενη μάλιστα παλαιότερες ανακοινώσεις της Κομισιόν αλλά και παλαιότερη δήλωση του Όλι Ρε�� για το θέμα.

Tanea.gr: Πρόκειται για τεχνικό λάθος

Πριν από λίγο, μάλιστα, η ιστοσελίδα tanea.gr προχώρησε σε διευκρίνιση, εξηγώντας πως «η ανάρτηση που κατέβηκε σχεδόν αμέσως οφείλεται σε τεχνικό λάθος που ενεργοποίησε ένα αρχειοθετημένο άρθρο»

«Ασφαλώς οι συγκεκριμένες δηλώσεις της Μαρίας Δαμανάκη δεν έχουν καμία σχέση με την τρέχουσα επικαιρότητα» επισημαίνουν.