​Το νέο Εθνικό Αναπτυξιακό Σχέδιο θα παρουσιάσει στις επτά το απόγευμα της Τρίτης ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, σε εκδήλωση της ΝΔ με θέμα: «Ελλάδα: όραμα Ανάπτυξης», που θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη.

Όπως αναλυτικά γράψαμε και χθες στο star.gr, το πρόγραμμα αναφέρεται στη δημιουργία 550.000 θέσεων εργασίας μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Ο κ. Σαμαράς, αναμένεται να επαναλάβει ότι καθώς η χώρα πετυχαίνει τους δημοσιονομικούς στόχους των δανειστών, θα υπάρξει μείωση των φόρων, μείωση των εισφορών κοινωνικής ασφάλισης, ��αθιέρωση ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος και μία σειρά ρυθμίσεις για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, με αναθεώρηση των πόρων.

Το σχέδιο, επίσης, περιλαμβάνει τους στρατηγικούς τομείς που η ελληνική οικονομία διαθέτει συγκριτικά πλεονεκτήματα, όπως είναι η ναυτιλία, ο τουρισμός και τα αγροτικά προϊόντα , στους οποίους θα βασιστεί η ανάπτυξη.

Στο σχέδιο υπάρχουν προβλέψεις για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων με τη δημιουργία ευνοϊκού περιβάλλοντος και τη μείωση της γραφειοκρατίας και φυσικά η απελευθέρωση των αγορών και το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να δώσει και την γραμμή που θα κινηθεί τις τελευταίες ημέρες πριν τις Ευρωεκλογές και τον β' γύρο των δημοτικών εκλογών και να θέσει το δίλημμα της κάλπης.