«Το όραμα και ο στόχος μας είναι να στηρίζουν όλες οι περιοχές της χώρας ένα μέρος από το εισόδημά τους στον Τουρισμό και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, βοηθώντας έτσι τους νέους να μείνουν στην περιφέρεια» δήλωσε η Όλγα Κεφαλογιάννη στην εκπομπή Live U του STAR.

Η υπουργός Τουρισμού τόνισε ότι γίνεται συστηματική προσπάθεια για την παράταση της τουριστικής περιόδου στην Ελλάδα όλο το χρόνο «για να αναδείξουμε και τις μοναδικές ορεινές περιοχές της Ελλάδας» και υπογράμμισε ότι ήδη τα πρώτα μηνύματα του 2014 είναι πολύ θετικά: «Βλέπουμε μια πολύ μεγάλη αύξηση του Τουρισμού ήδη από τους πρώτους μήνες του 2014. Είναι πολύ σημαντικό και το γεγονός ότι η Αθήνα έχει μπει και πάλι στον τουριστικό χάρτη μετά από συστηματική προσπάθεια για να αναστρέψουμε την αρνητική δημοσιότητα. Η αύξηση των τουριστών στην πρωτεύουσα φθάνει το 30%».

Σύμφωνα με την κα Κεφαλογιάννη, η Γερμανία παραμένει η μεγαλύτερα αγορά για τον ελληνικό τουρισμό, ωστόσο σημείωσε πως αυξάνονται οι επισκέπτες και από άλλες μεγάλες αγορές όπως η Ρωσία, η Κίνα, η Ιαπωνία, η Ινδία και ο Καναδάς. «Η Ελλάδα έχει καταφέρει να βρίσκεται στις κορυφαίες τουριστικές επιλογές παγκοσμίως» ξεκαθάρισε η υπουργός Τουρισμού.

Η κα Κεφαλογιάννη αναφέρθηκε και στο πρόσφατο ταξίδι της στην Αυστραλία, όπου είχε σημαντικές επαφές και υπέγραψε την ταξιδιωτική βίζα με δικαίωμα εργασίας: «Η Α��στραλία είναι πολύ σημαντική αγορά για τον Τουρισμό. Πρώτη φορά κάνουμε την προσπάθεια να προσελκύσουμε Αυστραλούς τουρίστες στη χώρα μας με συστηματικό τρόπο. Ομολογώ ότι εντυπωσιάστηκα από τον δυναμισμό της ομογένειας μας και τη διάθεση τους να βοηθήσουν και να στηρίξουν τη χώρα. Παράλληλα, υπέγραψα τη συμφωνία για ταξιδιωτική βίζα με δικαίωμα εργασίας 1 χρόνου που αφορά νέους ηλικίας 18 έως 30 ετών, Έλληνες αλλά και Αυστραλούς».

Τέλος, η υπουργός Τουρισμού υπογραμμίζοντας τη μεγάλη σημασία του πολιτιστικού τουρισμού για τη χώρα μας, αποκάλυψε και ένα μεγάλο παράπονο που είχαν οι ξένοι επισκέπτες: «Ένα από τα μεγάλα παράπονα των επισκεπτών ήταν ότι δεν μπορούσαν να επισκεφθούν μουσεία και ��ρχαιολογικούς χώρους. Με τις προσπάθειες και του πρωθυπουργού, πλέον είναι ανοικτά 8 το πρωί με 8 το απόγευμα».