​Μηνύματα προς όλους, αλλά και ένα ρευστό πολιτικό τοπίο ενόψει των κρίσιμων ευρωεκλογών της επόμενης Κυριακής, προέκυψαν από τον πρώτο γύρο των δημοτικών και των περιφερειακών εκλογών.

Η ρευστότητα που προκύπτει από τα αποτελέσματα δείχνει πως ενδεχομένως θα έχουμε μια ιδιαίτερα σκληρή μάχη τις επόμενες πέντε ημέρες, κατά την διάρκεια της οποίας Ν.Δ, ΣΥΡΙΖΑ και «Ελιά», θα θέσουν ιδιαιτέρως ισχυρά διλήμματα και θα υπάρξει μεγάλη πόλωση.

ekloges-3-thumb-large.jpg

Όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα του α γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, η Ν.Δ. καταγράφει μεν παρουσία σε 12 από τις 13 περιφέρειες, έχει χάσει όμως την παρουσία της ,για πρώτη φορά από το 1974, στην περιφέρεια Αττικής και στον Δήμο της Αθήνας. Αυτό αντιστοιχεί στο 30% των ψηφοφόρων .

Από την άλλη πλευρά ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται αδύναμος να ενισχύσει τον χαρακτήρα δημοψηφίσματος που έχει επιχειρήσει να δώσει στις εκλογές, με την παρουσία του να είναι έντονη μόνο στην Περιφέρεια και τον Δήμο Αττικής.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το….. μπόλικο λευκό του χάρτη! Κρήτη, Δυτική Ελλάδα και Κεντρική Μακεδονία είναι λες και τους έριξες χλωρίνη, εκεί κομματικά στελέχη κατεβαίνουν ως ανεξάρτητοι!

Δείτε ΕΔΩ Αναλυτικά τα αποτελέσματα στις περιφέρειες και τους μεγάλους δήμους της χώρας

Δείτε περισσότερα στο ΒΙΝΤΕΟ του STAR εκπομπή Live U

ΧΑΡΤΗΣ ΑΠΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ