Ανάπτυξη και μείωση φόρων είναι τα «όπλα» που βγάζει η κυβέρνηση ενόψει των ευρωεκλογών και τα οποία περιλαμβάνονται στον σχεδιασμό που θα παρουσιάσει αύριο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Σύμφωνα με τον συγκεκριμένο σχεδιασμό, η κυβέρνηση ευελπιστεί στη δημιουργία 550.000 θέσεων εργασίας μέσα στα επόμενα 4 χρόνια, σύμφωνα με το εθνικό αναπτυξιακό πρότυπο. Το σχέδιο προβλέπει επίσης ότι μέχρι το 2020 η Ελλάδα θα έχει ανακτήσει πλήρως το βιοτικό επίπεδο που είχε πριν από την κρίση.

Προτεραιότητα του σχεδίου είναι ακόμα η ταχεία απορρόφηση κονδυλίων του ΕΣΠΑ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ενώ ο τουρισμός, η βιομηχανία, η ναυτιλία και η ενέργεια είναι οι βασικοί πυλώνες που θα τραβήξουν το «κάρο» της ανάπτυξης, σύμφωνα με το ίδιο σχέδιο που έχουν επεξεργαστεί το ΙΟΒΕ και το ΚΕΠΕ.

Νωρίτερα αύριο οι υπουργοί Οικονομικών και Ανάπτυξης θα παρουσιάσουν το χρονοδιάγραμμα για το Επενδυτικό Ταμείο, ενώ στη στρατηγική για την ανά��τυξη περιλαμβάνεται ακόμα η μείωση της φορολογίας τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και για τα φυσικά πρόσωπα.