Να μην οδηγηθούν προς τον ΣΥΡΙΖΑ με τη λογική του «μικρότερου κακού» σε σχέση με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ζητά από τους ψηφοφόρους του το ΚΚΕ.

Η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος χαρακτηρίζει θετικό στοιχείο για το λαό «την ανοδική τάση σε 214 δήμους και την είσοδο στο β’ γύρο των συνδυασμών της Λαϊκής Συσπείρωσης σε Πάτρα, Πετρούπολη, Χαϊδάρι, Ικαρία».

«Καλούμε το λαό, και όσους στήριξαν τους συνδυασμούς της να κρίνουν και να σταθούν με κριτήριο την καταδίκη της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης, των κομμάτων του ευρωμονόδρομου και των υποψηφίων τους, και εκεί που αυτοί οι συνδυασμοί εμφανίζονται με επίσημη στήριξη από τα κόμματα αυτά, και εκεί που εμφανίζονται ως "ανεξάρτητοι – υπερκομματικοί"» αναφέρει η Κ.Ε. του ΚΚΕ, προσθέτοντας ότι «η καταδίκη της αντιλαϊκής συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ δεν κρίνεται μόνο με τη μη ψήφιση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, αλλά και με την απόρριψη της λογικής του "μικρότερου κακού" στο β’ γύρο και στις ευρωεκλογές».

Όσον αφορά τις ευρωεκλογές το ΚΚΕ καταγγέλλει ότι «τα κυβερνητικά κόμματα ΝΔ - ΠΑΣΟΚ επενδύουν ξανά στο φόβο, τον εκβιασμό ότι αν καταψηφιστούν, η χώρα θα μπει σε περιπέτειες», ενώ για τον ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι «οι διαφορές του από τη ΝΔ δεν τον φέρνουν σε πραγματική αντίθεση με την αντιλαϊκή πολιτική».

Τέλος, για το Ποτάμι και την Ελιά σημειώνει ότι «φτιάχνονται με τα ίδια παλιά υλικά και δηλώνουν διαθέσιμοι για συμμετοχή σε αντιλαϊκές κυβερνήσεις συνεργασίας», ενώ για τη Χρυσή Αυγή ζητά από τους ψηφοφόρους της να την απομονώσουν.