«Είναι άλλο πράγμα οι ευρωεκλογές και άλλο οι εθνικές εκλογές. Ο Έλληνας πρέπει να ψηφίζει γι’ αυτό που ψηφίζει. Σε καμία άλλη χώρα της ΕΕ δεν συνδέεται το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών με τη βιωσιμότητα της κυβέρνησης» τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε διακαναλική συνέντευξη Τύπου.

Ο ιδρυτής του Ποταμιού επανέλαβε ότι το κόμμα του είναι κατά των κομματικών επιλογών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ενώ εξέφρασε τον προβληματισμό και την απορία του για τα υψηλά ποσοστά της Χρυσής Αυγής στην Αθήνα, τονίζοντας ότι θα επισκεφθεί περιοχές της πρωτεύουσας για να πάρει απαντήσεις «ως ��ολίτης και ως πολιτικός».

Ο κ. Θεοδωράκης κάλεσε τους πολίτες να πάνε την Κυριακή να ψηφίσουν ενώ υπογράμμισε πως έχει σημασία να αναδειχθεί τρίτη δύναμη το Ποτάμι: «Το Ποτάμι είναι η λύση για να υπάρχει συνέχεια, να υπάρχουν συνεργασίες, αλλά με τη χώρα όρθια».

Ο ιδρυτής του Ποταμιού αναφέρθηκε και στις δημοσκοπήσεις, τονίζοντας ότι ως χώρα «παράγουμε περισσότερες απ’ όσες μπορούμε να καταναλώσουμε». Παράλληλα, εκτίμησε ότι το Ποτάμι ενδεχομένως να έχει πολύ μεγαλύτερα ποσοστά από αυτά που του αποδίδουν, αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι «υπάρχει μια κοινωνία επιφυλακτική στο καινούργιο».

«Αν το Ποτάμι πάει καλά στις ευρωεκλογές και γίνει συνομιλητής στο πώς θα αλλάξει η κοινωνία, θα κάνουμε αυτό που κάνει όλος ο πολιτισμένος κόσμος: έχουμε 20 προτάσεις και τις συζητάμε με την κοινωνία, με τον ΣΥΡΙΖΑ, με τη ΝΔ. Συζητάμε αν υπάρχει συμφωνία για επιμέρους ή κεντρικά θέματα. Χωρίς ανταλλάγματα» πρόσθεσε ο κ. Θεοδωράκης, ξεκαθαρίζοντας ότι το κόμμα του «δεν θα γίνει το δεκανίκι κανενός».

Τέλος, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να μην πάει καλά στις ευρωεκλογές το Ποτάμι, ο κ. Θεοδωράκης δήλωσε: «Δεν πρόκειται να κατσικωθούμε στο σβέρκο των πολιτών, να είμαστε σε μια άκρη, να παίρνουμε την επιχορήγηση και να περιμένουμε ένα ιμάτιο της εξουσίας».