Την διεξαγωγή έρευνας από την Αστυνομική Διεύθυνση Πειραιά για την διερεύνηση των καταγγελιών των υποψηφίων δημάρχων Πειραιά Βασίλη Μιχαλολιάκου και Θοδωρή Δρίτσα σχετικά με την εκλογική διαδικασία ζήτησε, σύμφωνα με πληροφορίες, η Εισαγγελία Πειραιά.

Ωστόσο, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, από την έως τώρα έρευνα δεν έχει προκύψει κάτι.

Όπως αναλυτικά γράψαμε χθες στο star.gr, ο δήμαρχος Πειραιά και εκ νέου υποψήφιος υποστήριξε πως υπήρξαν παραβιάσεις της εκλογικής νομοθεσίας από το συνδυασμό του υποψηφίου δημάρχου Γιάννη Μώραλη, καταθέτοντας σχετική καταγγελία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά.

Ο κ. Μιχαλολιάκος ζητούσε τη λήψη κάθε νόμιμου μέτρου ώστε να συνεχιστούν απρόσκοπτα οι εκλογές και χωρίς παραβιάσεις της εκλογικής νομοθεσίας και αξιόποινες όπως ισχυρίστηκε πράξεις σε βάρος του, για τις οποίες ρητά επιφυλάσσεται ο ίδιος ως προς την άσκηση των νόμιμων δικαιωμάτων του.

Σύμφωνα με την καταγγελία του κ. Μιχαλολιάκου, σε όλα τα σχολικά συγκροτήματα που αποτελούν εκλογικά τμήματα του Δήμου Πειραιώς κατά παράβαση της εκλογικής νομοθεσίας είχαν στηθεί από το συνδυασμό «Πειραιάς Νικητής» του Γιάννη Μώραλη τραπεζάκια με έντυπο εκλογικό υλικό και ψηφοδέλτια του ανωτέρω συνδυασμού, που διανέμονται στους προσερχόμενους, για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, ψηφοφόρους.

Στην περιοχή του Νέου Φαλήρου -και ειδικότερα έξω από τα υπ' αριθμ. 5602 - 5616 εκλογικά τμήματα- του καταγγέλθηκε ότι άγνωστα προς αυτόν άτομα που ευρίσκονται σε τραπεζάκι του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής», κολλούσαν αυτοκόλλητα στα οποία απεικόνιζε φωτογραφία του με πράσινο - άσπρο κασκόλ και σε πράσινο φόντο με λευκά γράμματα, η οποία ανέγραφε επί λέξη «Ούτε μία ψήφος στους εχθρούς του Θρύλου, ούτε μία ψήφος, στον αντιολυμπιακό δήμαρχο».

Ο κ. Μιχαλολιάκος τόνισε ότι η συγκεκριμένη ενέργεια, εκτός του ότι παραβίαζε την εκλογική νομοθεσία, ήταν ψευδής και μειωτική για τον ίδιο αφού περιελάμβανε αναληθείς ισχυρισμούς, παρουσιάζοντάς τον ως «αντιολυμπιακό και εχθρό του θρύλου».

Εκτός από τον κ.Μιχαλολιάκο, κ��ταγγελίες έκανε και ο υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ Θ.Δρίτσας, σύμφωνα με τον οποίο μηχανοκίνητες ομάδες ατόμων με ξυρισμένα κεφάλια και μαύρες μπλούζες περιφέρονταν σε εκλογικά τμήματα, φωτογράφιζαν και απειλούσαν υποψηφίους του συνδυασμού.