«Οι όποιες πολιτικές εξελίξεις που ενδεχομένως οδηγήσουν σε πρόωρες εκλογές θα καθοριστούν από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών» δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας στον Σκάι.

Εξηγώντας ο ίδιος τους λόγους γιατί ο Αλέξης Τσίπρας δεν αναφέρθηκε σε ενδεχόμενο εκλογών μετά τον πρώτο γύρο, σημείωσε πως «δεν είναι το διακύβευμα της πρώτης Κυριακής οι εκλογές».

Ο κ. Σκουρλέτης έκανε λόγο για «ηχηρό μήνυμα» από Αθήνα και Περιφέρεια Αττικής, ενώ δήλωσε πως υπάρχει μία «γενικευμένη αντιμνημονιακή ψήφος σε πάρα πολλές κάλπες».

Βούτσης: Δεν πήγαμε καλά σε αρκετές περιοχές

Για προβληματισμό στον ΣΥΡΙΖΑ από την πορεία του κόμματος σε ορισμένες περιφέρειες έκανε λόγο ο Νίκος Βούτσης.

Μιλώντας στον Βήμα FM, ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως εκτός της Περιφέρειας Αττικής και του δήμου Αθηναίων, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε καλή πορεία σε αρκετές περιοχές. Μάλιστα, σημείωσε πως σε πολλές εξ αυτών τα αποτελέσματα «δείχνουν ότι υστερεί ακόμη ο κοινωνικός ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην κινηματική ή εκλογική κλίμακα».

Ο ίδιος δεν δίστασε να χαρακτηρίσει ως εθνικές κάλπες τις ευρωεκλογές: «Αν δείξει ότι είναι μπροστά η ΝΔ, καθένας μας θα είναι άξιος της μοίρας του και θα το σεβαστούμε. Αλίμονο, θα προχωρήσουμε. Θα το εκτιμήσουμε τότε, σε σχέση με το συνολικό αποτέλεσμα (εάν θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ τρεις μονάδες μπροστά). Μιλάμε για μια αδιαμφισβήτητη νίκη που θα δώσει πραγματικά το έναυσμα για ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις».