«Ο αριστερός συνασπισμός ΣΥΡΙΖΑ επιτυγχάνει αύξηση» είναι ο τίτλος πρωτοσέλιδης ανταπόκρισης της Sueddeutsche Zeitung από την Αθήνα, στην οποία υπογραμμίζεται πάντως ότι ο κυβερνητικός συνασπισμός υπερασπίστηκε τη θέση του στην επαρχία.

«Τα προγνωστικά που ήθελαν ξεκάθαρη νίκη του αριστερού συνασπισμού του Αλέξη Τσίπρα δεν επιβεβαιώθηκαν», επισημαίνει ο συντάκτης αναφέροντας ότι στη σκιά της λιτότητας και της υψηλής ανεργίας, θα φανταζόταν κανείς ότι οι ψηφοφόροι θα έδιναν ένα μάθημα στην κυβέρνηση Σαμαρά.

«Αγώνας στήθος με στήθος στην Ελλάδα» τιτλοφορείται το ρεπορτάζ της Frankfurter Allgemeine Zeitung στην ιστοσελίδα της, η οποία σημειώνει ότι η ΧΑ συγκέντρωσε πολλές ψήφους, με ειδική αναφορά στο ποσοστό του Κασιδιάρη.

«Οι δημοτικές εκλογές ήταν μία πρόγευση για τις ευρωεκλογές και μία δοκιμασία για την κυβέρνηση συντηρητικών και σοσιαλιστών υπό τον Πρωθυπουργό Σαμαρά. Αναλυτές αναμένουν έναν αγώνα στήθος με στήθος μεταξύ του κυβερνητικού στρατοπέδου και του συνασπισμού της ριζοσπαστικής Αριστεράς του Τσίπρα. Σε περίπτωση νίκης στις ευρωεκλογές, ο Σύριζα προτίθεται να ζητήσει πρόωρες κοινοβουλευτικές εκλογές», καταλήγει το δημοσίευμα.

Πάνω από 5 εκ. ευρώ κάτω από το τραπέζι σε 2 βουλευτές

Πάνω από 5 εκατομμύρια ευρώ έδωσε «κάτω από το τραπέζι» η KMW σε δύο πρώην βουλευτές των γερμανών Σοσιαλδημοκρατών, την περίοδο 2000-2005, όπως αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια εσωτερικής έρευνας γύρω από δύο συμφωνίες για τεθωρακισμένα, γράφει σήμερα η Sueddeutsche Zeitung.

Όπως υπενθυμίζει το δημοσίευμα, ο όμιλος βρίσκεται πίσω από τις πωλήσεις τεθωρακισμένων και οβιδοβόλων ύψους 2 δισεκατομμυρίων ευρώ στην Ελλάδα. Το έδαφος για τη συγκεκριμένη συμφωνία είχαν προετοιμάσει οι βουλευτές Ντάγκμαρ Λουκ και Χάιντς-Άλφρεντ Στάινερ μέσω της εταιρείας τους BFS Γραφείο Συμβούλων γι�� την Νοτιοανατολική Ευρώπη, η οποία έλαβε την αμοιβή των 5 εκ. ευρώ.

Όπως σημειώνει ο αρθρογράφος, οι αποκαλύψεις που ήρθαν στο φως κατά τις εσωτερικές έρευνες της KFW για τα τεθωρακισμένα κινούν υποψίες ότι οι πληρωμές έπαιξαν ρόλο στην παραγγελία από την Αθήνα. Τόσο η KFW όσο και οι εν λόγω βουλευτές αρνούνται να αποκαλύψουν εάν με μέρος των χρημάτων αυτών δωροδοκήθηκαν Έλληνες πολιτικοί.

Της Κατερινας Αλεξανδρίδη