​Την ιδιαιτερότητα των αποτελεσμάτων των ευρωεκλογών στην Ελλάδα αναδεικνύει μέσα από άρθρο της η Wall Street Journal, υποστηρίζοντας ότι αυτό θα κρίνει και το μέλλον της ελληνικής κυβέρνησης.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι ευρωεκλογές της επόμενης Κυριακής δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία για τους υπόλοιπους Ευρωπαίους πολίτες, οι οποίοι θεωρούν ότι η ψήφος τους λίγη σημασία θα έχει για το πώς θα διαμορφωθεί μετέπειτα η Ευρώπη.

Το αποτέλεσμα στην Ελλάδα όμως έχει ξεχωριστή σημασία, αφού θα καθορίσει το μέλλον της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ – ΝΔ. Έλληνας υπουργός, ο οποίος δεν κατονομάζεται, δηλώνει στην εφημερίδα ότι αν η Νέα Δημοκρατία και η Ελιά πάρουν αθροιστικά μικρότερο ποσοστό από τον ΣΥΡΙΖΑ, τότε αυτό θα δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα στην σημερινή κυβέρνηση και δεν αποκλείεται να οδηγήσει και σε πρόωρες εθνικές εκλογές.

Ακόμα κι αν δεν συμβεί αυτό όμως, ο υπουργός προβλέπει μια περίοδο παρατεταμένης πολιτικής αστάθειας.

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, πιθανές πρόωρες εκλογές θα θέσουν σε κίνδυνο και την ανάκαμψη της οικονομίας σε μια στιγμή που αρχίζει να φαίνεται φως στο τούνελ της κρίσης.

Η εφημερίδα θέτει το ερώτημα αν ο κ. Σαμαράς μπορεί να πείσει τον ελληνικό λαό να δώσει πίστωση χρόνου στην κυβέρνησή του και κάνει ειδική μνεία στις δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι το 70% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι δεν επιθυμεί νέες εκλογές.

Τέλος, στο άρθρο φιλοξενούνται απόψεις κυβερνητικών α��ιωματούχων, οι οποίοι ξεκαθαρίζουν ότι ο κ. Σαμαράς θα κάνει τα πάντα για να αποφύγει τις πρόωρες εκλογές ακόμα κι αν τελικά ο Ε. Βενιζέλος αποχωρήσει από το κυβερνητικό σχήμα, ζητώντας ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή.