Χαρούμενος με το εκλογικό αποτέλεσμα του α’γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών εμφανίστηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων του ΣΥΡΙΖΑ Γαβριήλ Σακελλαρίδης, αν και όπως είπε το συγκεκριμένο αποτέλεσμα δεν τον εξέπληξε.

Μιλώντας στο STAR και στην εκπομπή Live U, ο κ.Σακελλαρίδης παραδέχτηκε πως υπάρχουν πολλά μηνύματα από τις χθεσινές κάλπες, τονίζοντας ωστόσο ότι το σίγουρο είναι πως «ο εν ενεργεία δήμαρχος κ.Καμίνης απορρίφτηκε από τους πολίτες της Αθήνας».

Ο κ.Σακελλαρίδης αναγνώρισε επίσης πως οι υποψηφιότητές των κκ Σπηλιωτόπουλου, Κακλαμάνη επηρέασαν την δική του όπως είπε θέση.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων δεν δίστασε να εκφράσει τον προβληματισμό του για το ποσοστό της Χρυσής Αυγής, την οποία χαρακτήρισε «ναζιστικό μόρφωμα που δεν έχει να προσφέρει τίποτα».

Σχολιάζοντας το ποσοστό Κασιδιάρη για τον Δήμο της Αθήνας, ο κ.Σακελλαρίδης υποστήριξε πως η ψήφος στην Χ.Α είχε να κάνει με την δικαιολογημένη όπως είπε αγανάκτηση που έχει ο κόσμος, εκφράζοντας την πεποίθηση ωστόσο πως αυτό δεν θα ξανασυμβεί την επόμενη Κυριακή.

Σε ερώτηση για το αν κάνει μαθηματικές πράξεις και εκτιμήσεις για τον β’ γύρο, ο κ.Σακελλαρίδης τόνισε πως «όποιος κάτσει να κάνει μαθηματικές πράξεις τούτη την ώρα θα κάνει λάθος», εκτιμώντας πως οι Αθηναίοι θα πάνε στην κάλπη σκεπτόμενοι την κατάσταση που «ζούμε εδώ και 3, 5 χρόνια».

Ο κ.Σακελλαρίδης αφού εξέφρασε την πεποίθηση πως μπορεί να κάνει έναν καλό πολιτικό διάλογο με τον «αντίπαλο» του για τον β’γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών κ.Γ.Καμίνη, τον κάλεσε σε debate και όπως είπε θα του στείλει και σχετική επιστολή το μεσημέρι της Δευτέρας.

Αναφερόμενος στον κ.Τσίπρα, ο κ.Σακελλαρίδης αποκάλυψε πως μίλησε μαζί του στο τηλέφωνο και όπως είπε ο π��όεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν ιδιαίτερα ικανοποιημένος με το εκλογικό αποτέλεσμα.

BINTEO