​Ούτε ένας, ούτε δύο, αλλά 108 δήμοι ξεμπέρδεψαν από τον πρώτο γύρο των εκλογών και εξέλεξαν πανηγυρικά δήμαρχο από την πρώτη Κυριακή.

Στον Δήμο Περιστερίου, ο νυν δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης, έκανε… περίπατο, αφού επανεξελέγη με 62,18%, ενώ μια ακόμα τετραετία στο τιμόνι των δήμων τους εξασφάλισαν ο Γιώργος Πατούλης (57,95%) στο Μαρούσι και ο Διονύσης Χατζιδάκης (66,75%) στο Παλαιό Φάληρο.

Από την πρώτη Κυριακή εξέλεξε δήμαρχο και το Καρπενήσι, όπου ο Νίκος Σουλιώτης διαδέχεται τον Κώστα Μπακογιάννη που θα δώσει τη μάχη την άλλη Κυριακή για την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Πανηγυρικά επανεξελέγη και ο Απόστολος Γκλέτσος στον Δήμο Στυλίδας με 68,25%.

Δήμαρχο από σήμερα Δευτέρα έχουν επίσης ο Δήμος Αλεξανδρούπολης τον Ευάγγελο Λαμπάκη, ο Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη, τον Ιγνάτιο Καϊτεζίδη, ο Δήμος Θέρμης τον Θεόδωρο Παπαδόπουλο, ο Δήμος Αμπελοκήπων Μενεμένης, τον Λάζαρο Κυρίζογλου και ο Δήμος Χερσονήσου, τον Γιάννη Μαστοράκη.

Στον Δήμο Αγράφων το αποτέλεσμα ήταν προδιαγεγραμμένο, αφού κατέβηκε μόνο ένας συνδυασμός και εξελέγη δήμαρχος ο Θεόδωρος Μπαμπαλής, ενώ με το εντυπωσιακό 93,21% εξελέγη δήμαρχος στην Μάνη ο Πέτρος Ανδρεαδάκος, κατατροπώνοντας τον αντίπαλό του Δημήτρη Συκούτρη, ο οποίος πήρε μόλις το 6,79%.

Σαρωτική ήταν τέλος και η επικράτηση του Ηλία Ψινάκη στον Δήμο Μαραθώνα, όπου εξελέγη δήμαρχος με ποσοστό 53,76%.