Τα εκλογικά αποτελέσματα του α’ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών «αναδεικνύουν τον ΣΥΡΙΖΑ σε ισχυρό παράγοντα και στον χώρο της αυτοδιοίκησης, ενώ παράλληλα αναδεικνύουν και έναν νέο αυτοδιοικητικό χάρτη» σύμφωνα με τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης Α.Τσίπρας.

«Οι ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου θα είναι το δημοψήφισμα που ποτέ δεν έγινε στον τόπο για το μνημόνιο, θα είναι το δημοψήφισμα για το αν η πατρίδα μας θα αποκτήσει ξανά αξιοπρέπεια και φωνή στην Ευρώπη» τόνισε ο κ.Τσίπρας, καλώντας όλους τους πολίτες σε συστράτευση, γιατί όπως είπε «ο αγώνας για ζωή και αξιοπρέπεια είναι αγώνας όλων των Ελλήνων».

Αναφερόμενος στην δήλωση του κ. Αντώνη Σαμαρά, που έθεσε το δίλημμα «σταθερότητα ή πισωγύρισμα», είπε πως «ο Πρωθυπουργός αποδέχθηκε ότι το αυτοδιοικητικό αποτέλεσμα προμηνύει πως η κάλπη των ευρωεκλογών διακυβεύει τη συνέχεια της κυβέρνησης των μνημονίων».

«Έχει απόλυτο δίκιο» πρόσθεσε, κάνοντας λόγο για εκβιαστές της αστάθειας.

«Η χώρα μας θα στείλει ένα ισχυρό μήνυμα στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο. Το μήνυμα θα είναι πως η Ελλάδα δεν ανήκει σε κανένα, παρά μόνο στον λαό της. Την επόμενη Κυριακή είμαι σίγουρος πως η ψήφος μας δεν θα πιάσει απλώς τόπο, θα αλλάξει τον τόπο» κατέληξε ο κ.Τσίπρας.

ΒΙΝΤΕΟ ΑΝΤ1