Με το που έκλεισαν οι κάλπες ο πρωθυπουργός Α.Σαμαράς μετέβη στα γραφεία της ΝΔ στην Συγγρού για να παρακολουθήσει τα εκλογικά αποτελέσματα και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ.Κεδίκογλου έφτασε στο STAR Channel για μια πρώτη εκτίμηση των exit polls.

Απαντώντας στις πληροφορίες που μετέδωσε τηλεοπτικός σταθμός πως αν αυτή είναι η συνολική εικόνα και στις ευρωεκλογές ο κ.Σαμαράς σκοπεύει να πάει στον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ.Παπούλια και να ζητήσει εκλογές, ο κ.Κεδίκογλου διέψευσε κατηγορηματικά αυτό το σενάριο, τονίζοντας πως ψηφίζουμε για αυτοδιοικητικές και ευρωεκλογές.

«Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αττική, Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα. Θα ήθελα να περιμένουμε να δούμε την συνολική εικόνα. Να δούμε σε πόσες περιφέρειες π��οηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ» είπε ακόμα ο κ.Κεδίκογλου, προσθέτοντας πως ο κ.Κουμουτσάκος που είχε την στήριξη της ΝΔ δεν είχε τον επαρκή χρόνο.

«Στην περίπτωση του κ.Σπηλιωτόπουλου ήταν το κόστος του γαλάζιου διχασμού» πρόσθεσε.

«Ούτε ο κ.Σακελλαρίδης , ούτε η κ. Δούρου συγκεντρώνουν, παρά μόνο αν επιβεβαιωθεί το maximum της πρόβλεψης τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ του 2012» υπογράμμισε ο κ.Κεδίκογλου.

Στο ερώτημα γιατί η ΝΔ δεν στήριξε τους κκ Καμίνη, Μπουτάρη και Σγουρό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως «δεν κινηθήκαμε με μόνο γνώμονα τον κερδοσκοπικό χαρακτήρα του εκλογικού αποτελέσματος, θελήσαμε να προτείνουμε μια επιλογή που δεν ήταν δεσμευτική. Δεν δώσαμε χρίσματα» .

Δείτε ΒΙΝΤΕΟ