Ως ικανοποιητική κρίνεται μέχρι στιγμής η προσέλευση του κόσμου, με το μεγαλύτερο μέρος των εκλογέων να μην έχει προσέλθει ακόμη στην κάλπη.

Μπορεί, βέβαια, η εκλογική διαδικασία να εξελίσσεται ομαλά από το πρωί ωστόσο τα μικροπροβλήματα και τα απρόοπτα δεν λείπουν.

Όσοι πήγαν, πάντως, το πρωί σε εκλογικό τμήμα του δήμου Νεάπολης-Συκεών της Θεσσαλονίκης για ψηφίσουν αναγκάστηκαν να… περιμένουν καθώς δεν υπήρχε σφραγίδα, με αποτέλεσμα να αργήσει η έναρξη της εκλογικής διαδικασίας, μέχρι να προμηθευτούν νέα σφραγίδα.

Στις Σέρρες ακυρώθηκε ψηφοδέλτιο συνδυασμού γιατί περιείχε ονοματεπώνυμο γραμμένο ανάποδα (δηλαδή πρώτα το όνομα και έπειτα το επώνυμο).

Σε δύο εκλογικά τμήματα στην Κρήτη οι δικαστικοί αντιπρόσωποι δεν έδωσαν το παρών. Ο πρώτος στα Χανιά και ο δεύτερος στο Ηράκλειο. Στις θέσεις τους προσήλθαν οι αναπ��ηρωτές και δεν δημιουργήθηκε κάποιο πρόβλημα.

Σε εκλογικό τμήματα της Πέλλας δεν προσήλθαν τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής, με αποτέλεσμα να κληθεί η αστυνομία και να τους παραλάβει από το σπίτι τους περιπολικό.

Η απουσία, πάντως, μελών της εφορευτικής επιτροπής ήταν αισθητή σε εκλογικά τμήματα ανά την επικράτεια καθώς αρκετοί θέλησαν να γλιτώσουν το βαρύ έργο (λόγω πολλών υποψηφιοτήτων) της εφορευτικής επιτροπής. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε κάποια εκλογικά τμήματα ξεκίνησε η διαδικασία με μόλις ένα μέλος!

Οι εκλογές είχαν και μια σύλληψη. Ένας 19χρονος συνελήφθη τα ξημερώματα της Κυριακής στη Ναύπακτο, διότι έγραφε συνθήματα έξω από εκλογικό κέντρο.

Τέλος, πολλοί δικαστικοί αντιπρόσωποι αν��φέρουν ότι το εκλογικό υλικό (φάκελοι) ήταν ακριβώς όσοι οι καταγεγραμμένοι εκλογείς με αποτέλεσμα να μην υπάρχει εφεδρικό ούτε για δείγμα!

Για όσα πρέπει να μάθετε πριν πάτε να ψηφίσετε, κάντε κλικ ΕΔΩ.