Πρόωρες εκλογές εντός του 2014 βλέπει ο Φώτης Κουβέλης.

«Εκτιμώ ότι η αρνητική δυναμική που μεταφέρουν τα μέτρα που έρχονται, θα οδηγήσουν τη χώρα σε πρόωρη προσφυγή στις κάλπες εντός του 2014» δηλώνει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, ο οποίος υπενθυμίζει ότι σε παλαιότερη δήλωσή του τόνιζε πως η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές αλλά αλλαγή πολιτικής και προσθέτει: «Σήμερα, βρι��κόμαστε σε άλλο περιβάλλον. Άλλα μέτρα ήρθαν με το πολυνομοσχέδιο και άλλα προαναγγέλλονται με το μεσοπρόθεσμο. Οι κάλπες θα αποδειχθούν μονόδρομος».

Ο κ. Κουβέλης αποκλείει συνεργασία με τον σημερινό ΣΥΡΙΖΑ, για τον οποίο δηλώνει ότι λειτουργεί ως εκκρεμές όσον αφορά το νόμισμα της χώρας, και εξηγεί πως οποιαδήποτε κυβέρνηση συνεργασίας χρειάζεται να έχει δύο προϋποθέσεις: «Η μία είναι προοδευτικό κυβερνητικό πρόγραμμα και η δεύτερη, δέσμη ρητών δεσμεύσεων ότι α��τό θα τηρηθεί. Για να υπάρξει ωστόσο κυβερνητικό πρόγραμμα απαιτούνται προγραμματικές συμπτώσεις».

Ο ίδιος, κάνει λόγο για ανάγκη ανασυγκρότησης της κεντροαριστεράς «σε καθαρές γραμμές», ενώ για τις αποκαλύψεις για τις Κάννες δηλώνει: «Υπήρξε μία ολόκληρη μεθόδευση, αναφορικά με την πορεία και την εξέλιξη της χώρας, αναφορικά με την ευρωζώνη και τη συμμετοχή της στην ευρωπαϊκή οικονομική πραγματικότητα. Αυτά δεν συνιστούν διάφανη πολιτική».