Πρόβλε��η για εθνικές εκλογές τον ερχόμενο Οκτώβριο κάνει ο Δημήτρης Ρέππας, ο οποίος με επιστολή του επιτίθεται στην κυβέρνηση, τη ΝΔ αλλά και την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Χαρακτηρίζοντας τη συζήτηση για τη σταθερότητα της χώρας «υποκριτική, επιλεκτική και περιστασιακή», ο πρώην υπουργός τονίζει απευθυνόμενος στην κυβέρνηση και τη ΝΔ: «Όλοι θυμούνται ότι το 2011-2012, εν μέσω της πρωτοφανούς κρίσης, με την υπόθαλψη των “αγανακτισμένων” από τις δυνάμεις της τότε αντιπολίτευσης, η χώρα οδηγήθηκε σε δύο εκλογικές αναμετρήσεις μόνο και μόνο για να κυβερνήσει η ΝΔ των Ζαππείων. Τώρα που η εποχή των συγκρούσεων στο κέντρο της Αθήνας και αλλού φαντάζει μακρινή, η σταθερότητα κατ’ αυτούς κινδυνεύει εάν προκύψουν πολιτικές εξελίξεις που τους είναι ανεπιθύμητες. Οι δημοκρατικές εκλογές δεν είναι παραγωγός αστάθειας, αντιθέτως ενισχύουν την πολιτική σταθερότητα».

O κ. Ρέππας τονίζει στη συνέχεια ότι το ΠΑΣΟΚ «ως Κεντροαριστερά, οφείλει να επιστρέψει στη βάση του και τις Αρχές του», σημειώνει ότι είναι «ΠΑΣΟΚ και όχι Ελιά» και εξηγεί πως ψηφίζει το ΠΑΣΟΚ διότι πιστεύει ότι «αν ανέβει το ΠΑΣΟΚ τότε σίγουρα θα ανέβει και η χώρα».

Ο πρώην υπουργός σημειώνει ότι Κεντροαριστερά είναι η πολιτική που οδηγεί «από την κοινωνία της αγοράς στην αγορά της κοινωνίας» και εκτιμά ότι αυτό το σχέδιο δεν μπορούν να το φέρουν σε πέρας, ούτε η ΝΔ ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί έχουν άλλη πολιτική.

Τέλος, δεν «ξεχνά» και το Ποτάμι, το οποίο και χαρακτηρίζει «επιζήμιο»: «Το “παλαιό” που πορεύεται χωρίς αρχές και αξίες ας εκβληθεί στο πυρ το εξώτερο αλλά και το “νέο» που εκχωρεί την τύχη του προσβλέποντας στη θαλπωρή της διαπλοκής είναι εξίσου επιζήμιο».