​«Η διαφωνία της Δημοκρατικής Αριστεράς δεν σχετίζονται με πρόσωπα αλλά με πολιτικές» τόνισε σε συνέντευξή του στη Θεσσαλονίκη ο Φώτης Κουβέλης.

«Δεν έχω να χωρίσω τίποτα με τους πολίτες του ΠΑΣΟΚ. Αυτούς που έδωσαν μάχες για μία δημοκρατική κοινωνία. Βεβαίως έχω διαφωνίες με αυτούς που προσαρτώνται με την συντηρητική πολιτική της Νέας Δημοκρατίας. Αυτό, όμως, δεν συνδέεται με πρόσωπα. Οι διαφωνίες μας είναι πολιτικές, δεν έχουν σχέση με πρόσωπα» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο «μαύρο» που έπεσε στην ΕΡΤ υπογραμμίζοντας πως ήταν «η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Πληροφορήθηκαν από τις εφημερίδες ότι η ΕΡΤ θα πάψει να λειτουργεί. Ποιος αθέτησε τη συμφωνία; Ποιος δεν σεβάστηκε την πρόταση που είχαμε καταθέσει. Εγώ; Οι Βουλευτές της ΔΗΜΑΡ; Ή ο Βενιζέλος και οι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ;», αναρωτήθηκε.

«Το κλείσιμο της Ε��Τ ήταν ζήτημα δημοκρατίας. Οι κυβερνήσεις συνεργασίας για να υπάρχουν θα πρέπει να έχουν ένα πρόγραμμα δημοκρατικού χαρακτήρα. Θα πρέπει να υπάρχει σεβασμός για όλα εκείνα που έχουν συμφωνηθεί προκειμένου να δημιουργηθεί μία κυβέρνηση συνεργασίας» ανέφερε.