Συλλυπητήριο τηλεγράφημα στον Τούρκο ομόλογό του Αμπντουλάχ Γκιουλ απέστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, εκφράζοντας εκ μέρους του ελληνικού λαού τα ειλικρινή συλλυπητήρια και τη βαθύτατη συμπάθεια στις οικογένειες των θυμάτων της έκρηξης στο ανθρακωρυχείο, καθώς και από καρδιάς ευχές για τη διάσωση των επιζώντων.

Τα συλλυπητήριά του εξέφρασε και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάn, σε τηλεφωνική τους επικοινωνία.

Εκτός από τα συλλυπητήρια, ο κ Σαμαράς είπε στον Τούρκο Πρωθυπουργό η Ελλάδα είναι έτοιμη να βοηθήσει, εφόσον χρειαστεί.

Αλλά και ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης απέστειλε συλλυπητήρια επιστολή στον ομόλογό του, Πρόεδρο της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης της Δημοκρατίας της Τουρκίας, κ. Cemil Cicek, για την πολύνεκρη τραγωδία που σημειώθηκε σε ανθρακωρυχείο της επαρχίας Μανίσα στη Δυτική Τουρκία.

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων εξέφρασε τα συλλυπητήριά του και προς την Κοινοβουλευτική Αντιπροσωπεία της Τουρκίας που συμμετείχε στις εργασίες της 43ης Τακτικής Συνόδου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ), η οποία πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.