​Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε σκληρό ντέρμπι τις ευρωεκλογές εκτιμώντας ότι «η ΝΔ έχει βάσιμες πιθανότητες να είναι πρώτο κόμμα».

Ο κ. Μητσοτάκης σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό τόνισε ότι «το τελευταίο που χρειάζεται η χώρα είναι μία νέα εκλογική αναμέτρηση εφόσον υπάρχει σταθερή κυβερνητική πλειοψηφία στη Βουλή».

Μάλιστα, κάλεσε να μην υπάρξει «επανάπαυση και εφησυχασμός» καθώς «έχουμε ένα πολύ μεγάλο έργο μπροστά μας στο κομμάτι των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων», για να προσθέσει χαρακτηριστικά «έχουμε ρίξει στέρεα θεμέλια και τώρα πρέπει να χτίσουμε και το σπίτι».

Εξάλλου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην πρωτοβουλία για τον συστηματικό επανέλεγχο όλων των συμβάσεων ορισμένου χρόνου που μετατράπηκαν σε συμβάσεις αορίστου χρόνου και την υπουργική απόφαση που εκδόθηκε χθες για το πώς θα γίνει ο επανέλεγχος, τονίζοντας ότι «με βάση κάποιους δειγματοληπτικούς ελέγχους έχουμε βάσιμες υποψίες ό��ι σε ορισμένες περιπτώσεις δεν πληρούνταν την περίοδο της μετατροπής οι νόμιμες προϋποθέσεις. Δικαιολογημένα ανησυχεί εκείνος που γνωρίζει ότι δεν είχε τις προϋποθέσεις να νομιμοποιηθεί».