Την ανάγκη οι Ευρωπαίοι πολίτες να ψηφίσουν στις ευρωεκλογές για να αλλάξει η Ευρώπη, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Μιλώντας στο Ιταλικό τηλεοπτικό δίκτυο Rai Tre, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «τον Μάιο αυτόν, ψηφίζουμε για τη ζωή μας, τον Μάιο αυτόν, ψηφίζουμε για να αλλάξουμε την Ευρώπη».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖ��, τα οφέλη τόσο για την Ιταλία όσο και για τις υπόλοιπες χώρες της νότια Ευρώπης θα ήταν πολλαπλά εάν υπήρχε μία συντονισμένη νομισματική πολιτική της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), μέσω της οποίας οι χώρες του Νότου θα προστατεύονταν από τις κερδοσκοπικές επιθέσεις των αγορών.

Όπως ανακοίνωσε επίσημα το ιταλικό ψηφοδέλτιο «Η Άλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς γι�� την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θα πραγματοποιήσει επίσκεψη-αστραπή στην Ιταλία την ερχόμενη Δευτέρα, 19 Mαΐου για να δώσει συνέντευξη Τύπου στο Μιλάνο, να μεταβεί στο Τορίνο και να μιλήσει σε ανοικτή συγκέντρωση το βράδυ της Δευτέρας, στην κεντρική πλατεία της Μπολόνια.