Για σαφές πολιτικό μήνυμα που, όμως, δεν επηρεάζει τα εσωτερικά της Ελλάδας έκανε λόγο ο Μανώλης Κεφαλογιάννης αναφερόμενος στις ευρωεκλογές.

O υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ εκτίμησε ότι το ΠΑΣΟΚ μπλοφάρει και πως «σε καμία περίπτωση δεν θα άρει η ΚΟ του κόμματος την εμπιστοσύνη της στη σημερινή κυβέρνηση», ενώ πρόσθεσε πως η σταθεροποίηση της χώρας τα τελευταία 2 χρόνια, «πιστώνεται σε όλα τα κόμματα της συγκυβέρνησης».

«Οι ευρωπαϊκές εκλογές, αν και περιέχουν σαφές πολιτικό μήνυμα, δεν αποτελούν εθνικές εκλογές και δεν αναδεικνύουν νέα Βουλή και κυβέρνηση» υπογράμμισε ο κ. Κεφαλογιάννης.

Ο ίδιος, σημείωσε ότι η παρούσα Βουλή μπορεί να εκλέξει και Πρόεδ��ο της Δημοκρατίας: «Αυτό που προέχει τώρα είναι να πρωταγωνιστήσουμε στο Ευρωκοινοβούλιο, για τους εθνικούς και ουσιαστικούς λόγους στήριξης των συμφερόντων της Ελλάδας. Άλλωστε οι εθνικές εκλογές φαίνεται να είναι πολύ μακριά. Πιστεύω ότι θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, το 2016. Αυτή Βουλή μπορεί και πρέπει να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας».