Νέα συνάντηση, αναζητώντας διέξοδο στο αδιέξοδο, θα έχουν σήμερα το μεσημέρι ο Άδωνις Γεωργιάδης και οι πάροχοι του ΕΟΠΥΥ καθώς λήγει το τελεσίγραφο του υπουργού Υγείας.

«Ήδη είμαστε εξαιρετικά υπερήμεροι ως προς τους ασφαλισμένους μας από τους οποίους ζητώ και προσωπικά συγγνώμη για την ταλαιπωρία. Δεν μπορώ να περιμένω περαιτέρω» διαμήνυσε χθες ο υπουργός Υγείας.

Ο κ. Γεωργιάδης έχει προειδοποιήσει πως όσα διαγνωστικά κέντρα επιμείνουν στην επίσχεση εργασίας, «δεν θα είναι συμβεβλημένα ούτε τώρα, ούτε στον αιώνα τον άπαντα» με τον ΕΟΠΥΥ. Παράλληλα, απευθυνόμενος σε όσους επιλέξουν «την οδό της καταγγελίας της συμβάσεως δια της επισχέσεως, να αφαιρέσουν άμεσα τις πινακίδες που δηλώνουν ότι είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ για να μη δυσκολεύονται και ταλαιπωρούνται οι ασφαλισμένοι μας».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Πανελληνίου ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) Μιχάλης Βλασταράκος τονίζει ότι οι πάροχοι ζητούν την αύξηση του προϋπολογισμού για τις διαγνωστικές εξετάσεις, θεωρώντας το κονδύλιο των 328 εκ. ευρώ ανεπαρκές.