​Ολοκλήρωσε την περιοδεία του στον ακριτικό Έβρο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δ.Αβραμόπουλος, που εκτός από στρατιωτικές μονάδες και φυλάκια επισκέφτηκε και μειονοτικά χωριά της περιοχής.

Ο κ. Αβραμόπουλος βρέθηκε στην έδρα της 50ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας στο Σουφλί, σε στρατιωτικά φυλάκια και στη συνοριακή γέφυρα «Κήπων», θέλοντας να στείλει μεταξύ άλλων και ένα μήνυμα προς την Άγκυρα που από τις αρχές του έτους κλιμακώνει τις προκλήσεις της στο Αιγαίο.

Συνομίλησε αρκετές ώρες με τους φαντάρους, τους αξιωματικούς και τους υπαξιωματικούς που υπηρετούν στα σύνορα. Ζήτησε να μάθει για τυχόν προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φύλακες της πατρίδος και να εξευρεθούν άμεσα λύσεις σε τυχόν προβλήματα.

«Στο εθνικό αμυντικό μας σύστημα, ο Έβρος έχει μια ξεχωριστή θέση. Εδώ είναι η ισχύς του στρατού ��ας και η εγγύηση της ασφάλειας, της ανεξαρτησίας και της ακεραιότητας της χώρας. Έχει σημασία, λοιπόν, πέραν των όσων γίν��νται στην Αθήνα να είμαστε εκεί όπου πάλλεται η καρδιά των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ.Αβραμόπουλος.
Ο Έλληνας υπουργός πήγε και στους Τούρκους στρατιώτες που βρίσκονταν στη συνοριακή γραμμή για να τους χαιρετήσει, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο ότι η Ελλάδα δεν φοβάται και πάντα τείνει χέρι φιλίας με απαίτηση να γίνεται αυτό σεβαστό.
EXI.jpg
EFTA.jpg
OKTO.jpg
ENNIA.jpg
ΦΩΤΟ eurokinissi