Αντίστροφα αρχίζει να μετρά τον χρόνο για την κλήση του σε απολογία ο πρώην υπουργός Γιώργος Παπακωνσταντίνου που κατηγορείται για νόθευση εγγράφου, απιστία και παράβαση καθήκοντος για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Μέχρι τις 11 Ιουνίου ο κ.Παπακωνσταντίνου, η εξαδέλφη του Ελένη Παπακωνσταντίνου, ο σύζυγός της Συμέων Σικιαρίδης και ο Ανδρέας Ρωσσώνης θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις στον αρεοπαγίτη ειδικό ανακριτή Ιωσήφ Τσαλαγανίδη που ερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, μετά από προθεσμίες που ζήτησαν και έλαβαν.

Ο ανώτατος δικαστικός λειτουργός με απόλυτη μυστικότητα κάλεσε και εξέτασε διευκρινιστικά πέντε μάρτυρες, που προέρχονται και από το ΣΔΟΕ, προκειμένου να διασταυρώσει συγκεκριμένα στοιχεία που συνδέονται με τις αξιόποινες πράξεις, καθώς εκτιμάται ότι το αποδεικτικό υλικό που υπάρχει στο φάκελο της δικογραφίας είναι ολοκληρωμένο.

Το σημαντικότερο στάδιο της έρευνας μετά την απολογία των κατηγορουμένων θα είναι η έκδοση του βουλεύματος από το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, τα μέλη του οποίου με βάση τα στοιχεία της δικογραφίας θα αποφασίσουν αν θα ακολουθήσει ή όχι Ειδικό Δικαστήριο.

Αντίθετα, στην τακτική Δικαιοσύνη παραμένει το σκέλος της δικογραφίας που αφορά τους πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννη Καπελέρη και Γιάννη Διώτη , οι οποίοι με τη σειρά τους θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις στον ανακριτή Χρήστο Παπακώστα, ο οποίος διενεργεί τη σχετική έρευνα.