Για την πορεία των μεγάλων οδικών έργων ενημερώθηκε σήμερα από τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μ. Χρυσοχοΐδη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

Τα έργα στους αυτοκινητοδρόμους πάνε καλά και το 70% βρίσκεται σε εξέλιξη και ταυτόχρονα 7- 7.500 χιλιάδες είναι οι άμεσα εργαζόμενοι, ανέφερε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο υπουργός Υποδομών, , όταν ο Κάρολος Παπούλιας τον υποδέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο και τον ρώτησε «πώς πάνε τα έργα;».

«Για τον Ε- 65 θα δώσουμε και το άλλο τμήμα που αφήσαμε, από τη Λαμία μέχρι την Ξυνιάδα, που αυτήν τη στιγμή είναι ημιτελές» είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης και ενημέρωσε τον Πρόεδρο λέγοντας:

«Κάναμε μια πολύ μεγάλη δουλειά εκεί κοντά στα Γιάννενα, όπου παρακάμπτουμε τον υφιστάμενο δρόμο και μια νέα χάραξη -είμαστε σε συνεννόηση με τον κ. Αβραμόπουλο να πάρουμε κι ένα στρατόπεδο που είναι εκεί- και βέβαια, όπως ξέρετε, στην Κλόκοβα θα γίνουν δύο μεγάλες σήραγγες της τάξεως των 3 χιλιομέτρων η κάθε μία κι έτσι το να φτάσει κανείς στα Γιάννενα θα είναι πλέον πολύ εύκολο. Και όλα αυτά τελειώνουν, με βάση το χρονοδιάγραμμα, το οποίο είναι αυστηρό, τέλος του 2015, δηλαδή σε ενάμιση χρόνο από σήμερα».

Με έντονο ενδιαφέρον ο κ. Παπούλιας ζήτησε να μάθει από πού είναι η χρηματοδότηση και ποιες εταιρείες έχουν αναλάβει τα έργα.

«Από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, από εμπορικές τράπεζες και λεφτά που βάζουν οι παραχ��ρησιούχοι. Είναι ένα καινούργιο μοντέλο, μαζί με τα διόδια επίσης, που τα έσοδά τους πάνε αποκλειστικά και μόνο στην κατασκευή των έργων» τόνισε ο υπουργός.