Τα συλλυπητήριά τους για την απώλεια του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Μπάμπη Αγγουράκη εξέφρασε ο πολιτικός κόσμος.

«Εκ μέρους της κυβέρνησης εκφράζουμε τη θλίψη μας για την πρόωρη απώλεια του υποψήφιου ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Μπάμπη Αγγουράκη, ενός στελέχους που υπήρξε συνεπής με τις ιδέες του και τις υπηρέτησε με πίστη, πάθος και μαχητικότητα. Στους οικείους του εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια» δήλωσε ο Σίμος Κεδίκογλου.

«Το άκουσμα του πρόωρου θανάτου του Μπάμπη Αγγουράκη γέμισε με θλίψη όσους τον γνώριζαν. Ο Μπάμπης Αγουράκης υπήρξε ένας ανιδιοτελής, ευγενής κομμουνιστής, υπόδειγμα ηθικής. Η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τα συλλυπητήριά της προς την οικογένειά του και το ΚΚΕ» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Είχα την ευκαιρία τους μήνες αυτούς της Ελληνικής Προεδρίας να εκτιμήσω την παρουσία του Μπάμπη Αγγουράκη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από την σκοπιά των ιδεών και απόψεων του και εκφράζω τα συλλυπητήρια μου στο ΚΚΕ και την οικογένεια του» σημείω��ε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Εκφράζω τη βαθιά μου λύπη για την απώλεια του Μπάμπη Αγγουράκη. Ο Μπάμπης υπήρξε ένας αταλάντευτος αγωνιστής της αριστεράς, που υπηρέτησε με ανιδιοτέλεια και συνέπεια τις αξίες και τα ιδανικά του. Ο κόσμος της αριστεράς θα τον θυμάται. Τα συλλυπητήρια μου στην οικογένεια του και στο κόμμα του» δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης.

«Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ με μεγάλη θλίψη ανακοινώνει τον ξαφνικό πρόωρο θάνατο του σ. Μπάμπη Αγγουράκη. Ο Μπάμπης Αγγουράκης αφιέρωσε όλη τη ζωή του στον αγώνα του ΚΚΕ, της εργατικής τάξης και του λαού μας, για καλύτερες μέρες, για το σοσιαλισμό. Είχε προσφορά και συμβολή στο Κόμμα από τις υπεύθυνες θέσεις που ανέλαβε και αφιέρωσε από μικρή ηλικία τη ζωή του στο Κόμμα και το λαϊκό κίνημα. Βοήθησε στο διεθνές κίνημα, την πάλη των λαών και τη διεθνιστική αλληλεγγύη. Συνέβαλε μεταξύ άλλων στην καθιέρωση των μπριγάδων αλληλεγγύης στη Νικαράγουα. Στις δύσκολες στιγμές για το Κόμμα και το κίνημα, με την ανατροπή του σοσιαλισμού, στάθηκε ενάντια στις προσπάθειες διάλυσής του, συμμετείχε ενεργά στην προσπάθεια ανασυγκρότησής του» δήλωσε σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

Η κηδεία του Μπάμπη Αγγουράκη θα γίνει την Τετάρτη 14 Μάη στο Νεκροταφείο Καισαριανής στις 4.30 μ.μ. και θα είναι πολιτική.