Την εκτίμηση ότι στις εκλογές οι πολίτες θα αναγνωρίσουν τις επιτυχίες της κυβέρνησης, εξέφρασε ο Γιάννης Στουρνάρας.

«Πιστευώ ότι ο κόσμος θα εκτιμήσει την επιτυχία της κυβέρνησης. Το γεγονός ότι υπάρχει διεθνής αποδοχή για την επιτυχία αυτή και τις θετικές προοπτικές που ανοίγονται από δω και πέρα. Τι θα πει οργισμένος και αγανακτισμένος ψηφοφόρος; Ο καθένας θα ψηφίσει με βάση ποιο κόμμα του ανοίγει μια προοπτική για το μέλλον και όχι με βάση την οργή του. Η οργισμένη ψήφος είναι ενάντια στα συμφέροντα του πολίτη και πιστεύω ότι πολλοί θα το ξανασκεφτούν και θα ψηφίσουν με βάση το συμφέρον τους και το καλό της χώρας» αναφέρει ο υπουργός Οικονομικών.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν υπάρχουν προοπτικές μείωσης φόρων στο κοντινό μέλλον, ο υπουργός Οικονομικών λέει ότι «υπάρχουν προοπτικές μόνο στον βαθμό που ξεπερνάμε κάθε φορά τα όρια των δημοσιονομικών στόχων. Οπως τώρα που -επειδή ξεπεράσαμε το αναμενόμενο πρωτογενές πλεόνασμα- μπορέσαμε να μειώσουμε τις ασφαλιστικές εισφορές. Για να μειωθούν οι φόροι, θα πρέπει να ξεπερνάμε τους στόχους και θεωρώ ότι τώρα που οι φορολογικοί μηχανισμοί έχουν αρχίσει να λειτουργούν, θα μειώνεται η φοροδιαφυγή».

Σχετικά με την ανάπτυξη, ο κ. Στουρνάρας ξεκαθαρίζει ότι είναι ο πρώτος και βασικότερος στόχος της κυβερνητικής πολιτικής και θα επιδιωχθεί με κάθε τρόπο, ενώ αναφορικά με τη μετακίνησή του στη θέση του προέδρου της Τραπέζης της Ελλάδος, δηλώνει: «Δεν μου έχει γίνει καμία απολύτως συζήτηση. Οταν είσαι σε ένα δημόσιο πόστο, είσαι στα χέρια του πρωθυπουργού. Εκείνος αποφασίζει ποιος θα πάει πού. Εμένα δεν μου έχει πει τίποτα ο πρωθυπουργός».