«​Η επαναφορά του κατώτατου μισθού όταν γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αφορά το σύνολο των εργαζομένων». Αυτό δήλωσε σήμερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γιώργος Σταθάκης.

«Δεν υποσχόμαστε επαναφορά στην προηγούμενη κατάσταση, διότι αυτό είναι αδύνατο (...) Η επαναφορά του κατώτατου μισθού θα γίνει άμεσα και αφορά μόνο όσους προσλήφθηκαν στον ιδιωτικό τομέα το διάστημα μέσα στην κρίση, τα τελευταία τέσσερα χρόνια, και όχι το σύνολο των εργαζομένων» παραδέχτηκε ο κ.Σταθάκης μιλώντας στο Βήμα fm

Ο υπεύθυνος του Τομέα Ανάπτυξης στον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι με μια κυβέρνηση της Αριστεράς «θα αντιμετωπίσουμε την ανθρωπιστική κρίση και θα επαναφέρουμε τους μισθούς και τις κατώτατες συντάξεις και θα διορθώσουμε τα πράγματα στην οικονομία» αλλά «για κάποια από αυτά θα χρειαστεί ελάχιστος χρόνος, των πρώτων εβδομάδων. Άλλα μέτρα θα χρειαστούν έξι μήνες ή ένα χρόνο».

Αναφερόμενος στις δηλώσεις του Μανώλη Γλέζου τόνισε ότι θέμα εσωτερικού δανεισμού δεν υπάρχει.

«Ο Μανώλης Γλέζος είναι ένα σύμβολο της ανεξαρτησίας, της δημοκρατίας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ντρέπομαι που η Ν.Δ πέφτει τόσο χαμηλά και προσπαθεί να δημιουργήσει ένα θέμα που δεν υπάρχει. Δεν υπάρχει κανένα θέμα εσωτερικού δανεισμού. Ο μόνος δανεισμός που υπάρ��ει αυτή τη στιγμή είναι η στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης, με χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων, να παραδίδει τις τράπεζες με τεράστια δημόσια επιδότηση σε ξένα fund» είπε χαρακτηριστικά.