Απορρίπτει το δίλημμα Βενιζέλου ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Μιλώντας από την Κρήτη, ο υπουργός Υποδομών άδειασε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ξεκαθαρίζοντας ότι δεν τίθεται ζήτημα κυβερνητικής σταθερότητας από τις ευρωεκλογές: «Δεν ψηφίζουμε για να αναδείξουμε εθνική κυβέρνηση στις 25 Μαΐου, αυτό είναι γνωστό σε όλους μας, ωστόσο τα μηνύματα των εκλογών θα ληφθούν από όλους υπόψη. Ωστόσο, ζήτημα κυβερνητικής σταθερότητας που την επόμενη μέρα θα μας οδηγήσει σε περιπέτειες, δεν μπορεί να τίθεται γιατί αυτό το ζήτημα το διασφάλισε ο ελληνικός λαός με τις θυσίες που έκανε όλο αυτό το χρονικό διάστημα. Είναι πατριωτικό ζήτημα».

Ο κ. Χρυσοχοΐδης χαρακτήρισε τις αυτοδιοικητικές εκλογές ως «την κρισιμότερη εκλογή αυτής της περιόδου» καθώς «καλούνται οι πόλεις μας, οι Δήμοι μας, να πάρουν στα χέρια τους τη διακυβέρνηση των τοπικών κοινωνιών».

Αναφερόμενος στο ΠΑΣΟΚ και το μέλλον του, ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε: «Αυτή η παράταξη είναι αναγκαία στη χώρα. Είμαστε αναγκαίοι στη χώρα. Θα ξαναφέρουμε στην Ελλάδα ένα δικομματισμό, ο οποίος μας οδήγησε εδώ; Έναν άγονο δικομματισμό όπου υπήρχε τι; Όχι ο ανταγωνισμός του καλύτερου αλλά ο ανταγωνισμός του λιγότερο χειρότερου! Δεν πρέπει να ξαναφτάσουμε εκεί. Γι αυτό χρειάζεται η δημοκρατική παράταξη, γι’ αυτό χρειάζεται η προοδευτική αριστερά. Γι' αυτό χρειάζεται το ΠΑΣΟΚ. Και εμείς οφείλουμε να άρουμε τις παρεξηγήσεις που έχουν δημιουργηθεί με��αξύ ημών και των συμπολιτών μας και στη συνέχεια οφείλουμε να διατυπώσουμε μια πρόταση εξουσίας η οποία θα συνάδει με τις δικές μας αξίες και τις δικές μας ιδέες και τη νέα εποχή. Ούτε στη συντήρηση ούτε στο λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ και της άλλης αριστεράς. Εδώ είμαστε, λοιπόν, και αυτοί είναι οι στόχοι μας για την επόμενη μέρα και αυτό τον ρόλο καλείται να παίξει η προσπάθεια για την ανασύνταξη της κεντροαριστεράς και του ��ΑΣΟΚ».