Καλά κρατεί η κόντρα της κυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τα όσα δήλωσε σε συνέντευξή του ο Μ. Γλέζος σχετικά με τον «εσωτερικό αναγκαστικό δανεισμό», τα οποία επικαλέσθηκε ο πρωθυπουργό�� στη χθεσινή του ομιλία στην Τρίπολη, προκαλώντας τη σημερινή διάψευση από τον υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Με αφορμή τις τελευταίες δηλώσεις του επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Σίμος Κεδίκογλου δήλωσε σήμερα :

«Για να σταματήσει επιτέλους η «καραμέλα» περί δήθεν διαστρέβλωσης των δηλώσεων του κ. Γλέζου, παραθέτουμε το συγκεκριμένο απόσπασμα της συνέντευξής του στην Ελευθεροτυπία (10-5-2014), το οποίο έχει ως εξής :

«Εάν χρειαστεί (ο ΣΥΡΙΖΑ), θα κάνει ένα εσωτερικό αναγκαστικό δανεισμό, για εισοδήματα πάνω από ένα όριο».

Σήμερα βέβαια μάθαμε ότι δεν είναι μόνον ο κ. Γλέζος, αλλά και ο κ. Μηλιός, που συμφωνεί στην ίδια απάντηση για το ερώτημα «πού θα βρει ο ΣΥΡΙΖΑ τα λεφτά;». Ομολογούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα βρει τα λεφτά με εσωτερικό ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟ δανεισμό, δηλαδή από τις τσέπες των πολιτών, όπως άλλωστε είχε δηλώσει και ο κ. Στρατούλης από το Μάιο του 2012.

Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια…».

Απαντώντας με την σειρά του ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτης στις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, ανέφερε:

«Όταν ένας πρωθυπουργός υιοθετεί μεθόδους μονταζιέρας, διαστρέβλωσης και μια εμφυλιοπολεμική ρητορεία λίγες μέρες πριν τις εκλογές, αποφεύγοντας τον απευθείας διάλογο για τις θέσεις του, το μόνο που μπορούμε να συμπεράνουμε είναι πως έχει αρχίσει να συμπεριφέρεται ως η αυριανή ανεύθυνη αντιπολίτευση.

Δεν θα ακολουθήσουμε τον κ. Σαμαρά, θα μιλάμε για τα προβλήματα της κοινωνίας, θα αποκαλύπτουμε την καταστροφική πολιτική του, θα καταθέτουμε τις προτάσεις μας για τη σωτηρία της χώρας.

Κύριε Σαμαρά είστε η Ελλάδα του χθες που φεύγει».

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Σίμος Κεδίκογλου επανήλθε και ανταπαντώντας στον Εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε:

«Όλη η Ελλάδα ξέρει ποια είναι η ανεύθυνη αντιπολίτευση. Ας αφήσει, λοιπόν, τις ύβρεις ο κ. Τσίπρας μέσω του Εκπροσώπου του και ας απαντήσει επί της ουσίας:

- Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αποδοκίμασε ακόμα την θέση Γλέζου, περί «αναγκαστικού εσωτερικού δανεισμού», που ισχυρίζεται ότι αποτελεί και την επίσημη θέση του κόμματός του;

-Έτσι σκέπτεται να χρηματοδοτήσει ο κ. Τσίπρας την Ελληνική οικονομία;

-Αντιλαμβάνεται τι επιπτώσεις έχει για τη σταθερότητα της Ελληνικής οικονομίας μόνο και μόνο η αναφορά σε «αναγκαστικό εσωτερικό δανεισμό» ;

Ας καταλάβουν στον ΣΥΡΙΖΑ ότι πάνω από τις όποιες κομματικές επιδιώξεις του κ. Τσίπρα, υπάρχει η Ελλάδα ! Γι αυτό ας σταματήσουν αμέσως τις ανοησίες τους!».

Και μάλλον έπεται συνέχεια...