«Ο λαός θα αποφασίσει εάν θέλει το βράδυ των εκλογών να βγουν και να λένε ότι υπάρχει κρίση σταθερότητας ή να κάνουμε το τελευταίο βήμα, ένα “ντου” όλοι μαζί, ως έθνος και ως κοινωνία, για να απαλλαγούμε οριστικά από την κρίση και το Μνημόνιο», δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος ,σε προεκλογική συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη.

«Τέτοια μανία, να μείνει η χώρα σε καθεστώς εξάρτησης, γιατί χωρίς αυτό δεν υπάρχουν», είπε για τον ΣΥΡΙΖΑ ενώ με αφορμή τα όσα υποστηρίζει ο κ. Τσίπρας ότι έρχονται νέα μέτρα, ανέφερε: «Θα μείνουν με την όρεξη. Ατύχησαν. Δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα».

Για μία ακόμη φορά ο κ. Βενιζέλος εμφανίστηκε αισιόδοξος σε ότι αφορά στο αποτέλεσμα των εκλογών για την «��ημοκρατική παράταξη» και είπε χαρακτηριστικά: «Η Ελιά, το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ. Είναι παντού», επικαλούμενος τα υψηλά ποσοστά και τις επιτυχίες συνδικαλιστικών παρατάξεων του ΠΑΣΟΚ σε μαζικούς κοινωνικούς και επαγγελματικούς φορείς.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παρουσίασε το εθνικό σχέδιο του κόμματός του για νέο μοντέλο ανάπτυξης της χώρας, μετά την κρίση και το Μνημόνιο, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην υλοποίηση προγραμμάτων για τη μείωση της ανεργίας, τη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης, μέσα από την ανάπτυξη, την αξιοποίηση του πρωτογενούς τομέα και των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας (τουρισμός κ.α.).