«Στις ευρωεκλογές το μήνυμα που θα σταλεί δεν θα αφορά μόνο τους συντάκτες των μνημονίων και την τρόικα. Θα είναι και ξεκάθαρο μήνυμα να φύγουν αυτοί που υλοποίησαν την πολιτική των μνημονίων» υπογραμμίζει σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής ο Αλ Τσίπρας.

"Ο κ. Σαμαράς είναι το πολιτικό προϊόν της κρίσης. Η εφεδρεία του συστήματος που ανασύρθηκε από την ανυποληψία των τελευταίων 15 χρόνων, για να υπηρετήσει με την ακροδεξιά παρέα του, τα μνημόνια" δηλώνει χαρακτηριστικά ενώ επιτίθεται προσωπικά και πάλι στον πρωθυπουργό λέγοντας: "Το μόνο σίγουρο είναι ότι η κρίση θα εξαφανίσει τον κ Σαμαρά. Εμείς σηκώνουμε το γάντι. Να δούμε ποιός είναι η νέα Ελλάδα και ποιός η παλιά".

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ακόμα ότι οι Ευρωεκλογές του 2009 αποτέλεσαν πρόκριμα για πρόωρες εθνικές εκλογές και πως τώρα κάποιοι προσπαθούν «κουτοπόνηρα», όπως λέει, να πείσουν ότι "δεν τρέχει και τίποτα".

Προσθέτει ακόμη , ότι «σε αυτές τις εκλογές ψηφίζουμε για τη ζωή μας" και σημειώνει:" «Όσοι ετοιμάζονται να δικαιολογήσουν την συντριβή τους και στις αυτοδιοικητικές εκλογές, τους υπενθυμίζουμε ότι την τελευταία τετραετία δεν κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ σε καμία περιφέρεια και σε κανέναν μεγάλο δήμο. Τώρα, διεκδικεί με αξιώσεις τη συμμετοχή του στον δεύτερο γύρο σε όλες».