Για τα προβλήματα που ενδέχεται να υπάρξουν τη φετινή αντιπυρική περίοδο λόγω της «γήρανσης» των πυροσβεστικών αεροσκαφών, προειδοποίησε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Ν. Δένδιας.

Ο κ. Δένδιας είχε την Παρασκευή συναντήσεις με τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθώς και συζητήσεις με στελέχη των τοπικών Αστυνομικών και Πυροσβεστικών Υπηρεσιών στις νήσους Αστυπάλαια, Κάρπαθο, Κάσο και Σαντορίνη, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στους τομείς της δημόσιας ασφάλειας και της αντιπυρικής προστασίας, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγο Βασίλειο Παπαγεωργίου.

Μιλώντας στο προσωπικό που υπηρετεί στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Καρπάθου, ο κ. Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Σας είμαι υπόχρεος για τη δουλειά που κάνετε. Πρέπει να σας πω ότι πέρυσι για το Πυροσβεστικό Σώμα ήταν η καλύτερη σεζόν, από οποτεδήποτε. Με λιγότερους ανθρώπους, με λιγότερα λεφτά με λιγότερα όλα, καταφέρατε και μειώσατε τις ζημιές από τις πυρκαγιές, παρότι οι πυρκαγιές ήταν πάρα πολλές, στο μισό. Αυτό είναι εξαιρετικό. Το κακό είναι ότι το μέτρημα φέτος ξεκινάει από έναν πήχη που είναι στον ουρανό. Και με όλα τα μέσα να είναι ένα χρόνο πιο γερασμένα, ιδίως τα αεροπορικά, γιατί στα οχήματα σιγά-σιγά τα πράγματα γίνονται βελτιώνονται».