Συνέχεια στην κόντρα για τη χρήση του συνθήματος «Νέα Ελλάδα» με επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ έδωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά την ομιλία του στην Τρίπολη, με την οποία ξεκίνησε τις προεκλογικές περιοδείες για τις ευρωεκλογές.

«Είχε τέτοια απήχηση αυτό το σύνθημά μας για τη Νέα Ελλάδα, σε ολόκληρο τον ελληνικό λαό, που το υιοθέτησαν ακόμα και εκείνοι που πολεμάνε τη Νέα Ελλάδα με κάθε τρόπο. Ακόμα και εκείνοι που εκφράζουν το χθες, ακόμα και εκείνοι που θέλουν να παραμείνουμε στο τέλμα το οποίο ξεπερνάμε» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι « μέχρι τώρα μας μίλαγαν μόνο για τα μνημόνια, που εμείς τα αφήνουμε πίσω. Ανακύκλωναν συνεχώς τη μιζέρια που τώρα την αφήνουμε πίσω» .

Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε: «Και όταν σταθεροποιήσαμε τη χώρα και αποφύγαμε τα χειρότερα, και βάλαμε στη συζήτηση ολόκληρο το σχέδιό μας για τη νέα Ελλάδα, είδαν και απόειδαν και άρχισαν και εκείνοι να μιλάνε για τη Νέα Ελλάδα. Το υιοθέτησαν μάλιστα και σαν σύνθημα, τόσος ήταν ο πανικός τους να μην μείνουν πίσω. Αλλά ενώ το υιοθέτησαν δεν μπορούν να υιοθετήσουν το όραμα και την τακτική και τη στρατηγική, και το σχέδιο και τις συγκεκριμένες ιδέες, που έχουμε εμείς για να βγάλουμε την Ελλάδα από την κρίση για πάντα.