«Ο καθένας πρέπει να ψηφίσει εν γνώσει των ευθυνών και των συνεπειών», δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σε διακαναλική συνέντευξη που παραχώρησε σε περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς της Λάρισας. Έκανε σαφές πως «χωρίς τους 30 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει κυβέρνηση, δεν υπάρχει σταθερότητα, δεν υπάρχει εθνική προοπτική, ενώ επισήμανε, ότι όσοι τον κατηγορούν πως το δίλημμα που θέτει είναι εκβιαστικό, είναι οι ίδιοι έτοιμοι να το θέσουν εκ των υστέρων και να πουν ότι υπάρχει πρόβλημα νομιμοποίησης της κυβέρνησης.

«Το στοίχημα των εκλογών δεν είναι αν θα έρθει πρώτο κόμμα η Ν.Δ. ή ο ΣΥΡΙΖΑ. Το διακύβευμα είναι η σταθερότητα, διότι το ΠΑΣΟΚ είναι συστατικό της κυβέρνησης και πυλώνας της σταθερότητας», τό��ισε και πρόσθεσε: «Το να έρθει πρώτη η Ν.Δ. και δεν πάει να χαθεί το ΠΑΣΟΚ, το οποίο είναι για να βοηθάει, αυτό πρέπει να ξεχαστεί. Εάν δεν υπήρχε το ΠΑΣΟΚ δεν θα υπήρχε τίποτε».

Ο κ. Βενιζέλος εμφανίστηκε αισιόδοξος για το αποτέλεσμα των εκλογών, ενώ σχετικά με τη συζήτηση για το ενδεχόμενο να τεθεί θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, μετά τις εκλογές, είπε ότι αυτό είναι «δευτερεύον» θέμα.

Ο κ. Βενιζέλος επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι διακατέχεται από το «σύνδρομο του 1989». Για τους αντιμνημονιακούς είπε ότι «προσεύχονται τρεις φορές την ημέρα μη τυχόν και βγούμε από το Μνημόνιο και την κρίση», ενώ για το «Ποτάμι» και τον Σταύρο Θεοδωράκη επισήμανε ότι δεν έχουν τοποθετηθεί ιδεολογικά και πολιτικά.

Έξω από το ξενοδοχείο όπου έδινε τη συνέντευξη ο κ. Βενιζέλος είχε συγκεντρωθεί ομάδα εκπαιδευτικών που φώναζαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης και του ιδίου.