Παρά τον προεκλογικό πυρετό, διάχυτο ήταν σήμερα το άρωμα γυναίκας στη Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ αλλά και στον ΣΥΡΙΖΑ. Η Πηνελόπη του Οδυσσέα , η Ιταλίδα εκπρόσωπος της λίστας Τσίπα, η σύζυγος του Σαουδάραβα πρίγκιπα Αλ Σαούντ, η Ραχήλ Μακρή αλλά και μια τουρίστρια ελληνικής καταγωγής έκλεψαν την παράσταση.

Μετά την ελληνικής καταγωγής τουρίστρια που έκλεψε την παράσταση στην βόλτα που έκανε ο πρωθυπουργός μετά την συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας και σήμερα γυναίκες βρέθηκαν στο επίκεντρο στα όσα διαδραματίστηκαν εντός και εκτός βουλής.

Σερσέ λα φαμ λοιπόν…

Καταρχήν, στη χαλαρή συνάντηση του Βαγγέλη Βενιζέλου με τους βουλευτές του όταν μετά την συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας τους κάλεσε στο εντευκτήριο να πιουν έναν καφέ, όχι της παρηγοριάς όπως πολλοί είπαν.

Η σύζυγος του Σαουδάραβα κροίσου με τον οποίο συναντήθηκε πρόσφατα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απέσπασε τον θαυμασμό του και σχολιάστηκε ανάλογα από τους βουλευτές:

Μανιάτης: Ο Σκανδαλώδης με ρωτάει συνέχεια για την γυναίκα του Σαουδάραβα.

Γιάννης Κουτσούκος: Αυτό το ρώτησα εγώ πριν τον Σκανδαλίδη .

Την ίδια ώρα όμως στην ολομέλεια παιζόταν κάτι από ελληνική μυθολογία με αιγυπτιακή παραγωγή Κλεοπάτρα εναντίον Πηνελόπης και ποιανής ήταν οι μνηστήρες όταν μ��λησε ο Μιχάλης Ταμήλος.

«Θα διώξουμε την Τ��όικα, όπως ο Οδυσσέας έδιωξε τους μνηστήρες της Κλεοπάτρας (!)» ανέφερε. Ακολούθησαν γέλια και όλοι του φώναζαν «Πηνελόπη!Πηνελόπη!»

Η Ιταλίδα Πάολα που όπως η ίδια έγραψε στο τουίτερ θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα για να στηρίξει την υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα για την προεδρία της Κομισιόν κέντρισε τον ενδιαφέρον του. Όταν μάλιστα ρώτησαν τη γνώμη του για την πρωτότυπη ενέργεια της ελκυστικής ιταλίδας εκείνος προχώρησε σε αποκαλύψεις: «Αυτό θα έπρεπε να είναι η απάντηση στο ερώτημα τι θα κάνω εάν δεν πάω καλά στις εκλογές θα πάω να μείνω στην Ιταλία».

Μια άλλη γυναίκα, στάθηκε η αφορμή για νέες συζητήσεις στο εντευκτήριο.

Η Ραχήλ Μακρή είχε πιάσει την κουβέντα με τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Κασσή. Δεν γνωρίζουμε εάν του έδειχνε το νέο της τατουάζ, ή αν της έλεγε πως είναι φανατικός θαυμαστής της όπως έχει εκμυστηρευθει. Σίγουρα όμως άκουσε τον καημό του. «Μαράζι το έχω να με βάλουν διαπραγματευτή με τον Στουρνάρα» ακούστηκε να της λέει!

Ο Ηπειρώτης βουλευτής πάντως φαίνεται πως έχει γίνει ο φόβος και ο τρόμος των υπουργών μετά τις παρεμβάσεις του για τις λαϊκές ή τα γάλατα.

Ο Βασίλης Κεγκέρογλου από την πλευρά του μετέφερε στον Βαγγέλη Βενιζέλο με ποιο τρόπο ο Κώστας Τριαντάφυλλος έκαμψε την επίμονη άρνηση του υπουργού ναυτιλίας για κάποιες προτάσεις του ΠΑΣΟΚ. Όταν ο Τριαντάφυλλος του είπε «θα σου βάλω εισηγητή τον Κασσή» ο υπουργός έκανε όλες τις προτάσεις του δεκτές!

Τι μπορεί να ενώνει όμως το μακρινό Ισπαχάν με την Άρτα; Τα… γεφύρια.Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ περιγράφοντας το ταξίδι του στο Ιράν απευθύνθηκε στον Αρτινό βουλευτή Χρήστο Γκόγκα : «Το Ισπαχάν έχει πολύ ωραίες γέφυρες» του είπε, για να παρέμβει ο ΓΓ της «πράσινης» ΚΟ Π. Ρήγας: «Ναι, αλλά αυτές έχουν ολοκληρωθεί».

Εκτός από το ρόδο του Ισπαχάν και τα γιοφύρια της Αρτας η προεκλογική περίοδος έχει και πορτοκάλια… Τσίπρας! Τα έφεραν από την Ιταλία οι υποστηρικτές της υποψηφιότητάς του που βρήκαν αυτόν τον ευρηματικό τρόπο για την προωθήσουν.