Την αντίδραση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρα προκάλεσαν τα όσα είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης, στη συζήτηση για το Μεσοπρόθεσμο στη Βουλή.

«Ο κ. Τσίπρας μίλησε για τη νέα Ελλάδα- αλλά ποιες ήταν οι προβλέψεις του για τη σημερινή; Δεν έλεγε πως θα χρειαστεί συμπληρωματικός Προϋπολογισμός, νέα μέτρα λιτότητας και πέρσι και φέτος, ότι δεν θα υπάρξει πρωτογενές πλεόνασμα το 2013, ότι δεν θα βγούμε στις αγορές; Στη σημερινή Ελλάδα, οι προβλέψεις, οι προσδοκίες σας, διαψεύστηκαν» απάντησε στον πρόεδρο του ��ΥΡΙΖΑ,για τη σφοδρή επίθεση που εξαπέλυσε στην κυβέρνηση.

«Η νέα Ελλάδα του κ. Τσίπρα θα διώχνει επενδύσεις και επενδυτές; Θα επανακρατικοποιήσει όλες τις επιχειρήσεις -και τις ζημιογόνες; Θα δημιουργήσει μεγαλύτερο κράτος, θα διώξει την επιχειρηματικότητα; Αυτή είναι η Ελλάδα της στασιμότητας, του τέλματος. Εμείς αποκαταστήσαμε την αξιοπιστία της χώρας στο εξωτερικό και τη σταθερότητα στο εσωτερικό. Βήμα- βήμα, οδηγούμε τη χώρα στο αύριο» συμπλήρωσε ο κ. Σταϊκούρας.