Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και τον Αντώνη Σαμαρά προσωπικά εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση για το Μεσοπρόθεσμο.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι βαφτίζει το κρέας, ψάρι για να γλιτώσει τη συντριβή στις εκλογές: «Για να γλιτώσετε την εκλογική συντριβή επινοήσατε το κοινωνικό μέρισμα, το πλεόνασμα, την έξοδο στις αγορές που ήταν έξοδος από τον δανεισμό. Στήσατε το παραμύθι ότι τα μνημόνια τελειώνουν, βαφτίζετε το κρέας, ψάρι και ονομάσατε το Μεσοπρόθεσμο "Οδικό χάρτη για έξοδο από το Μνημόνιο". Όμως τα μνημόνια δεν θα τελειώσουν όσο συνεχίζετε εσείς να κυ��ερνάτε».

Στη συνέχεια σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός πιστεύει ότι «θα δοξαστεί κρυπτόμενος» αλλά αντ’ αυτού «θα καταρρεύσει κρυπτόμενος» και αναφέρθηκε σε «διχαστικές κορώνες» από τον κ. Σαμαρά και «εκβιασμούς» από τον κ. Βενιζέλο. Παράλληλα, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για εμφυλιοπολεμικούς διαλόγους και τον κάλεσε εκ νέου σε ντιμπέιτ: «Έχω κάθε καλή διάθεση να συζητήσω μαζί του. Δεν έχω κανένα πρόβλημα να συζητήσω μαζί του την δική του πολιτική ατζέντα. Δέχομαι την πρόκληση να μην μιλήσουμε καθόλου για τα μνημόνια. Να μιλήσουμε για το αύριο».

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στον όρο «Νέα Ελλάδα» που χρησιμοποιεί συχνά ο πρωθυπουργός, για να τονίσει πως αν υπάρχει παλαιά και ν��α Ελλάδα, τότε «η παλαιά είναι τα κόμματα που κυβέρνησαν και την έριξαν στα βράχια», ενώ η «νέα είναι η Αριστερά που θα κυβερνήσει για πρώτη φορά, και αυτή η μέρα δεν θα αργήσει».

«Η συζήτηση για το Μεσοπρόθεσμο είναι η πιο ουσιαστική απόδειξή ότι τα μνημόνια και επιλογές της λιτότητας δε θα τελειώσουν αν συνεχίσετε να κυβερνάτε. Θέλετε να κάνετε το Μνημόνιο καθεστώς και νέο Σύνταγμα της χώρας» κατέληξε ο κ. Τσίπρας.