Στη συλλογή 180 υπογραφών από πολίτες και εκπροσώπων πολιτικών κινήσεων για την στήριξη της υποψηφιότητας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για την Κομισιόν προχώρησε η «Επιτροπή υποστήριξης της υποψηφιότητας Τσίπρα» .

Ανάμεσα στους υπογράφοντες συμπεριλαμβάνονται ο οικονομολόγος Γ. Βαρουφάκης, οι τραγουδιστές Γ. Κοτσιρας, Ν. Βενετσάνου. Δ. Γαλάνη, Φ.Δάρρα, Μ. Φαραντούρη, ο καθηγητής Πανεπιστημίου Ν. Κοτζιάς, οι συνθέτες Δ. Παπαδημητρίου, Στ. Κραουνάκης, ο σκηνοθέτης Ν. Κούνδουρος, οι ηθοποιοί Π. Τσαρούχας, Κ. Γέρου κ.α.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή «η κοινή εκτίμηση όσων αναλαμβάνουν την πρωτοβουλία είναι πως η σημασία και οι συμβολισμοί της υποψηφιότητας του Αλέξη Τσίπρα υπερβαίνουν κατά πολύ τα στενά κομματικά πλαίσια του ΣΥΡΙΖΑ και αποκτούν εθνική διάσταση, ότι υπερβαίνουν κατά πολύ τα όρια της χώρας και έχουν πανευρωπαϊκή δυναμική».

Όπως επίσης ανακοινώθηκε στο αμέσως επόμενο διάστημα θα ολοκληρωθεί η σύνθεση της επιτροπής, θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου και θα γίνει συλλογή υπογραφών με βάση το κείμενο που επισυνάπτεται».