Έφθασε η ώρα καταβολής του κοινωνικού μερίσματος σε χαμηλόμισθους χαμηλοσυνταξιούχους και οικονομικά ευπαθή νοικοκυριά. Το κοινωνικό μέρισμα ��α λάβουν πρώτα, την Παρασκευή 9 Μαΐου 2014, περίπου 280.000 νοικοκυριά.

«Το μέσο ποσό που θα εισπράξει κάθε δικαιούχος ανέρχεται σε 647 ευρώ, ενώ το συνολικό ποσό που θα διανεμηθεί ξεπερνά τα 133 εκατομμύρια ευρώ» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Οι πρώτοι που εισπράττουν το κοινωνικό μέρισμα είναι όσοι υπέβαλαν αιτήσεις μέσω taxisnet έως τις 30 Απριλίου. Όσοι υποβάλλουν αίτηση έως τις 30 Μαΐου θα το εισπράξουν έως τις 10 Ιουνίου, ενώ όσοι υποβάλουν αίτηση έως τις 30 Ιουνίου που λήγει και η σχετική προθεσμία θα το εισπράξουν έως τις 10 Ιουλίου. Ανοικτό είναι το ενδεχόμενο για χαλάρωση των εισοδηματικών κριτηρίων προκειμένου να λάβουν το μέρισμα περισσότερα νοικοκυριά.

Στο μεταξύ το υπουργείο Οικονομικών ξεκινά ελέγχους και διασταυρώσεις για φορολογούμενους με υψηλά εισοδήματα και μεγάλα περιουσιακά στοιχεία που υπέβαλαν αίτηση για το μέρισμα.