«Διχαστική και τρομολάγνα» χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την ομιλία του πρωθυπουργού στην ΚΟ της ΝΔ, ενώ σε χωριστή δήλωση ο εκπρόσωπος του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης κατηγορεί τον κ. Σαμαρά για «απελπισμένες προσπάθειες αλλαγής της ατζέντας» αναφορικά με τις θέσεις τού πρωθυπουργού για τη συνταγματική αναθεώρηση.

Για την ομιλία του κ. Σαμαρά στην ΚΟ της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι ο πρωθυπουργός υπερασπίστηκε τον ακραίο νεοφιλελευθερισμό- μερκελισμό, αποκαλύπτοντας το όραμά του για την επόμενη μέρα, τόσο για την Ελλάδα, όσο και για την Ευρώπη.

Πράγματι, προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ, «ποτέ στη χώρα δεν είχε γίνει τόση ζημιά σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, μέσα σε μόλις τέσσερα χρόνια, ποτέ δεν χάθηκαν τόσες θέσεις εργασίας, ποτέ δεν μειώθηκαν τόσο πολύ οι μισθοί, ποτέ δεν μετανάστευσαν, μεταπολιτευτικά, τόσο πολλοί νέοι άνθρωποι, ποτέ δεν αυτοκτόνησαν τόσοι πολλοί...».

Ανακοίνωση εξέδωσαν και οι ΑΝΕΛ στην οποία αναφέρουν:

«Αντώνης Σαμαράς (Φεβρουάριος 2013): «Τον Σεπτέμβριο θα απογειωθούμε». Η πτήση ακυρώθηκε.

Αντώνης Σαμαράς (Νοέμβριος 2013): «Βλέπουμε φως στην άκρη του τούνελ». Το φως δεν άναψε.

Αντώνης Σαμαράς (Μάιος 2014): «Χαιρετίζουν όλοι την ύφεση που τελείωσε και την ανάκαμψη που πλησιάζει». Δεν τον πιστεύει πλέον κανείς.

Αλλαγή πολιτικής και κυβέρνησης τώρα».

Δριμεία κριτική άσκησε η Χρυσή Αυγή, η οποία υποστηρίζει στη δική της ανακοίνωση:

«Ο αποτυχημένος εντολοδόχος της Μέρκελ βρίσκεται σε παροξυσμό εν όψει της επερχόμενης συντριπτικής του ήττας. Η Χρυσή Αυγή είναι η μόνη πολιτική δύναμη που διεκδικεί την οριστική απαλλαγή της χώρας από τα τοκογλυφικά δεσμά. Μετά τις 25 Μαΐου θα μιλάμε με άλλους όρους με όλους αυτούς που προδίδουν την Ελλάδα».