Ζήτημα και ηγεσίας, εκτός του διλήμματος για τη συμμετοχή στη συγκυβέρνηση, θέτει ο Λεωνίδας Γρηγοράκος αν η Ελιά πιάσει χαμηλά ποσοστά στις ευρωεκλογές.

«Ο Γιώργος Παπανδρέου παρέδωσε το κόμμα από το 45% στο 12%» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών στον Σκάι και πρόσθεσε: «Πιστεύετε ότι δεν θα υπάρξει θέμα ηγεσίας αν πάμε στο 4% και στο 3%; θα πάμε σε ανασύνταξη του χώρου ούτως ή άλλως μετεκλογικά... Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να συνεχίσει να κυβερνάει αν τα ποσοστά του στις εκλογές συρρικνωθούν... Εξαϋλωμένοι δεν μπορούμε να κυβερνάμε».

«Θα το παίζω εγώ υπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, αν το ΠΑΣΟΚ δεν έχει πάρει τίποτα στην Λακωνία; Έχουμε και μια αξιοπρέπεια. Πρέπει να είσαι ντε και καλά υπουργός αν δεν σε θέλει ο λαός; Ας κάνει κυβέρνηση με τη ΝΔ ο ΣΥΡΙΖΑ εμείς δεν μπορούμε να είμαστε απαξιωμένοι. Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να είναι απαξιωμένο σε μια κυβέρνηση συνεργασίας. Θυσιάστηκαν κάποιοι, τώρα ήρθε η ώρα να θυσιαστούν και κάποιοι άλλοι» υποστήριξε ο κ. Γρηγοράκος.

Όσον αφορά τη δήλωσή του περί Ουκρανίας και Αφρικής αν δεν υπάρξει πολιτική σταθερότητα μετά τις εκλογές είπε ότι έγινε εν τη ρύμη του λόγου του.